понеділок, 29 червня 2009 13:47

"Лаціо" викупить Матузалема

"Лаціо" викупить Матузалема

Найближчим часом, судячи з усього, визначиться доля одіозного бразильського півзахисника, ім"я якого для вболівальників донецького "Шахтаря" давно стало прозивним.

Півзахисник "Сарагоси" Франселіно Матузалем підпише довгостроковий контракт з "Лаціо", у складі якого він грав на правах оренди в минулому сезоні.

Президент римського клубу Клаудіо Лотіто найближчим часом вилетить до Іспанії, щоб оформити операцію. Трансфер Матузалема може обійтися "Лаціо" приблизно в € 8 млн.

Довідка Gazeta.ua

Франселіно Матузалем да Сілва (порт. Francelino Matuzalem da Silva, народився 10 червня 1980 в Натале, Бразилія) - бразильський футбольний півзахисник, виступає за клуб "Лаціо".

Матузалем вперше заявив про себе на Чемпіонаті світу серед гравців до 17 років в 1997 році, де він забив 3 голи в 6 матчах, включаючи переможний гол у фіналі. Після 5 років виступу за італійські клуби в 2004 році Матузалем перейшов з "Брешії" в донецький "Шахтар" за 9 млн фунтів стерлінгів, що стало трансферним рекордом для українських клубів. Після переходу Анатолія Тимощука в пітерський "Зеніт", Матузалем став новим капітаном "Шахтаря" і був вибраний уболівальниками клубу найкращим гравцем року.

18 липня 2007 року іспанський клуб "Реал Сарагоса" офіційно оголосив про підписання з Матузалемом контракту. Проте представники "Шахтаря" назвали цей перехід незаконним, оскільки між клубами не було підписано трансферної угоди, а значить, на їх думку, Матузалем як і раніше був гравцем "Шахтаря". Справа Матузалема розглядалася в міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні.

У травні 2009 спортивний арбітражний суд Лозанни виніс ухвалу у справі Матузалема. Згідно вердикту, екс-капітан "гірників" Франселіно Матузалем, який 5 липня 2007 року в односторонньому порядку розірвав контракт з "Шахтарем" і підписав нову угоду з "Сарагосою", зобов"язаний виплатити донецькому клубу компенсацію у розмірі 11 858 934 євро плюс 5 % річних за кожен рік, починаючи з 5 липня і до цього дня. Таким чином, кожен "прострочений" день збільшує розмір виплати, яка на сьогоднішній день складає близько 13 мільйонів євро.

За матеріалом Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Лаціо" викупить Матузалема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути