середа, 26 листопада 2008 12:55

"Коли я обіцяю гравцям преміальні, вони погано грають" - Ахметов

Згідно регламенту Ліги чемпіонів УЄФА, увечері, перед вирішальною грою з швейцарським "Базелем", "Шахтар" на своїй тренувальній базі проводив для ЗМІ відкрите тренування. Поглянути на підготовку до матчу приїхав і Ринат Ахметов. Звичайно, журналісти не могли упустити можливість поспілкуватися з президентом "Шахтаря".

— Перед матчем з київським "Динамо" ви привезли команду на новий стадіон, а сьогодні знаходитеся тут, на тренуванні "Шахтаря". Як ви думаєте, це позитивно подіє на команду?

— Я завжди приїжджаю перед важливими іграми на тренування. А подіє це або не подіє — ми зможемо сказати після гри. Дуже б хотілося перемогти і вирішити всі питання про весняну стадію єврокубків саме завтра.

— Як ви в цілому оцінюєте єврокубкову кампанію "гірників"? Вже можна робити певні висновки?

— Давайте ми зіграємо ще два матчі, а потім вже будемо робити виводи. Відразу можу сказати — те, що "Шахтар" не потрапив до 1/8 Ліги чемпіонів — дуже погано. Але є шанс поборотися за вихід в 1/16 Кубка УЄФА і для нас зараз це дуже важливо. Я не сумніваюся, що хлопці завтра покажуть свої кращі якості і вирішать всі турнірні питання.

— Чи була розмова з футболістами про які-небудь преміальні в разі успішного результату завтрашнього поєдинку?

— Мої футболісти, коли їм говорять про премії — грають погано. І навпаки, коли розмова про додаткове заохочення не заходить, вони виступають дуже добре… Для них найбільша премія — виправдати довіру уболівальників і показати, що "Шахтар" може грати краще, ніж це було в першому крузі українського чемпіонату.

— Чи можете ви зараз сказати про зміну тренера на майбутній рік або чекатимемо закінчення сезону?

— Головний тренер команди — Мірча Луческу. Мені не подобається, що перед кожною грою ведеться безліч розмов про те, знімаємо ми або не знімаємо головного тренера. У нас завтра головна проблема не ця, а перемога в дуже важливому матчі Ліги чемпіонів. Зрозумійте, коли постійно мусується тренерське питання, перед "Барселоною", перед "Спортінгом" і іншими відповідальними зустрічами — це негативно відбивається на тренері і команді в цілому. Наша головне завдання — виграти, а нічийний результат в майбутній грі — це погано. Нам завтра потрібна перемога.

— Наскільки небезпечним представляється вам швейцарський "Базель"?

— "Базель" дуже сильна команда, вони зіграли внічию з "Барселоною" на виїзді. Успішно виступають в Кубку Швейцарії, останній матч виграли 4:0 в "Тюна", який колись проходив київське "Динамо". Це міцний колектив, який нам може створити немало проблем. Але я сподіваюся, що ми завтра створимо їм значно більше проблем, і рахунок на табло буде в нашу користь.

— Раніше вас рідко обманювали передчуття, які вони перед "Базелем"?

— У мене немає передчуття, але є бажання, величезне бажання виграти. Ця перемога потрібна команді, всім футболістам, тренерам і уболівальникам, ну і, звичайно, мені.

— Перед грою з "Динамо" ви говорили, чи то жартома чи серйозно, про те, що якщо "Шахтар" у наступному сезоні не завоює право виступати в Лізі чемпіонів, то продовжуватиме виступати на РСК "Олімпійський"?

— Я сказав футболістам, що стадіон ми закінчимо. Закінчимо вчасно, тобто економічна криза не позначиться на термінах будівництва "Донбас Арени" і, в принципі, команда зможе вже виходити на цю арену, але якщо ми не будемо представлені в Лізі чемпіонів, то продовжимо виступати на стадіоні "Олімпійський". Говорив я жартома чи ні? Я сам не знаю. Як ви розумієте, в кожному жарті є доля жарту. Тому наше завдання — це виграти матч з "Базелем", а в чемпіонаті наздогнати лідерів. Ми повинні вигравати всі ігри. В принципі, ми завжди так і грали.

— Світова фінансова криза торкнулася всіх і вас теж. Як вона позначиться на "Шахтарі", на його трансферних діях в зимове міжсезоння?

— Ми і не планували гучних трансферів, бо як мені здається, у нас дуже сильна команда. "Шахтар" має в своєму розпорядженні молодих, сильних і талановитих футболістів, тому і до того як вибухнула ця криза, ми визначалися, що великих трансферів не буде.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Коли я обіцяю гравцям преміальні, вони погано грають" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути