Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2008 21:07

Головний лікар "Шахтаря" створить європейську асоціацію

Головний лікар "Шахтаря" створить європейську асоціацію

У швейцарському Ньоні пройшов перший в історії УЄФА Медичний форум елітних футбольних клубів, в якому взяв участь Пако Біоска - начальник медслужби ФК "Шахтар". Цей зліт об"єднав експертів провідних клубів Європи - "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Барселони", "Мілана" та інших.

- Те, що нас запросили на цей форум, дуже важливо, - говорить Пако Біоска, - це означає, що медична служба ФК "Шахтар" визнана в Європі. На форумі ми обговорили найбільш поширені види травматизму, вплив частих авіаперельотів на стан гравців. Не обійшли і тему допінгу - тепер на кожному молодіжному турнірі під егідою УЄФА проводитимуться тематичні семінари для футболістів, де ми розповідатимемо про шкоду заборонених препаратів.

За словами головного доктора "гірників", найближчим часом буде створена європейська асоціація лікарів футбольних команд. Причому організація цього союзу ляже на плечі начальника медичної служби ФК "Шахтар".

- Це велика честь для нас, - зізнався Біоска. - Голова медичного комітету УЄФА Мішель д`Хооге дав згоду на створення такої асоціації. Ми вже розіслали запрошення найкращим фахівцям провідних клубів Європи.

До речі, сьогодні медична служба ФК "Шахтар" входить в п"ятірку найкращих в Європі по лікуванню травмованих гравців.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Головний лікар "Шахтаря" створить європейську асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути