середа, 10 березня 2010 10:00

"Фіорентина" потонула в баварському пиві, "Арсенал" розірвав "Порту"

"Фіорентина" потонула в баварському пиві, "Арсенал" розірвав "Порту"
Вчора близько опівночі стали відомі імена перших учасників чвертьфінальної стадії Лиги Чемпіонів.

Справжнє загострення пристрастей мало місце у Флоренції, де "Фіорентина" у матчі-відповіді приймала мюнхенську "Баварію". Після домашньої перемоги у першому поєдинку з рахунком 2:1 мюнхенці у матчі-відповіді поступилися - 2:3, проте пройшли далі за рахунок більшої кількості м"ячів, забитих на полі "Фіорентини". На влучний удар Хуана Мануеля Варгаса і дубль Стевана Йоветича гості відповіли дальніми "пострілами" Марка ван Боммеля та Ар"єна Роббена.

Неприємності мюнхенців почалися у середині першого тайму, коли зазнав пошкодження і потрапив до рук ескулапів їхній головний голеадор Маріо Гомес. Форварду саме надавали допомогу, коли на 28-й хвилині Марко Маркьонні зважився на "постріл" метрів з 35-ти. Німецький голкіпер м"яч зафіксувати не зміг, а стрімкий Варгас, котрий випередив Даніеля ван Бюйтена і першим встиг на добивання, вразив ціль з гострого кута.

Такий перебіг подій нарешті змусив команду Луї Ван Галя збільшити оберти, і вже за шість хвилин його підопічні ледве не відновили рівновагу. Дотепний пас Бастіана Швайнштайгера дозволив Роббену вийти сам-на-сам із Себастьєн Фреєм, і лише фантастична реакція французького воротаря не дозволила баварцям відсвяткувати успіх. А перед перервою гарний шанс відзначитися втратив Мірослав Клозе, який замінив травмованого Гомеса. Після передачі з правого флангу нападаючий, який став автором переможного м"яча у Німеччині, звільнився від опіки, але завдати влучного удару не зміг.

Після перерви "Фіорентина" понеслася вперед і вже незабаром була нагороджена за сміливість. Щоправда, подарунком від Хольгера Бадштубера, який махнув ногою мимо м"яча у власному карному майданчику, Альберто Джилардіно не скористався, програвши двобій Бутту. Зате вже у наступному епізоді, що стався на 54-й хвилині, нападаючий Скуадри Адзурри все зробив якнайкраще. Його передача п"ятою на Йоветича була ефектною і разом з тим ефективною. Ну а партнер не підвів.

За десять хвилин ця зв"язка спрацювала вдруге: тепер 20-річний чорногорець відгукнувся на скидку Джилардіно головою, відтіснив все того ж ван Буйтена і надіслав м"яч точнісінько поміж ніг Бутта, який вискочив напереріз. Однак ще до того, як Йоветич відзначився дублем, провівши третій гол "Фіорентини", забити встиг і мюнхенський клуб. Це досвідчений Марк Ван Боммель метрів з 20-ти класним ударом щічкою вразив нижній кут воріт Фрея на 60-й хвилині.

Від вильоту з Ліги Чемпіонів німців врятував Роббен. З його гарматним пострілом 65-й хвилині, голкіпер "фіалок" нічого подіяти не зміг: пущене голландцем ядро встромилося у дев"ятку.

Усі подальші спроби господарів виправити ситуацію ні до чого не призвели. "Баварія" вдруге поспіль виходить до чвертьфіналу найпрестижнішого клубного турніру.

Щодо Анатолія Тимощука, на поле він не з"явився, але, можливо, зіграє у наступній єврокубковій зустрічі. У всякому разі Ван Галю доведеться вирішувати, ким замінити Швайнштайгера, який у вівторок отримав "зайву" жовту картку.

Ще одна гра відбулася у Лондоні, де "Арсенал" каменя на камені не залишив від португальського "Порту".

Розгром "драконів" вже на 10-й хвилині розпочав Ніклас Бендтнер, якого Андрій Аршавін блискучою передачею вивів на побачення з голкіпером португальців Елтоном.

За 16 хвилин ті ж самі обличчя народили другий м"яч у ворота гостей. Аршавін, який пошив в дурні майже весь захист португальців віддав ювелірний пас на Бендтнера. Останньому залишалося лише підставити ногу та відправити м"яча в пустий кут воріт.

Знущання над "драконами" "каноніри" продовжили вже у другому таймі. Третій гол на 63-й хвилині став результатом індивідуальної майстерності Саміра Насрі, який пошив у дурні майже весь захист "Порту".

За три хвилини знову блискуче асистував Аршавін, на цей раз Емануелю Ебуе. Останній обіграв голкіпера та відправив м"яч у порожні ворота.

Контрольний постріл по "драконах" та водночас власний хет-трік зробив у компенсований арбітром час Бендтнер влучним ударом з пенальті.

Остаточний рахунок гри 5-0, "Арсенал" здобуває путівку у чвертьфінал, у свою чергу "Порту" зазнає найбільшої виїзної поразки у Лізі Чемпіонів УЕФА.

 

За матеріалами uefa.com

Зараз ви читаєте новину «"Фіорентина" потонула в баварському пиві, "Арсенал" розірвав "Порту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути