пʼятниця, 05 жовтня 2007 08:42

"Евертон" вирвав перемогу у "Металіста"

Двічі поступаючись у рахунку, "Евертон" вирвав перемогу над харківським "Металістом" і подолав перше коло Кубка УЄФА.

У першому таймі Ховарду неодноразово доводилося рятувати свою команду після небезпечних ударів харків"ян. Уже на 21-й хвилині комбінація за участю Олександра Рикуна і Марко Дєвіча привела до виходу Едмара один-на-один з Тімом Ховардом. З 15 метрів бразилець точно пробив в нижній кут і відкрив рахунок у матчі.

"Евертон" перший небезпечний момент біля воріт Олександра Горяінова створив лише на 38-й хвилині, але воротар тоді врятував команду.

Проте в другому таймі "Евертону" ціною величезних зусиль вдалося переламати хід гри. Спершу англійці зрівняли рахунок в ході дещо метушливої атаки за участю Макфеддена і Джоліона Лескотта. Перший завдав потужного удару метрів з 18, а другий після декількох рикошетів підставив ногу під м"яч і забив гол - 1:1.

На 52-й хвилині удар Рикуна з лінії штрафного майданчика прийшовся в штангу, але на добивання раніше інших встиг Хишам Махдуфі і переправив м"яч у пусті ворота - 2:1. Якийсь час харків"яни за інерцією продовжували йти вперед, але потім зменшили швидкості і відійшли на свою половину поля.

На 72-й хвилині "Евертон" зрівняв рахунок, який тепер влаштовував його повною мірою. А в кінці поєдинку захисник Папа Гуйє припустився чи не єдиної помилки в матчі, і форвард гостей Віктор Анічебе підвів підсумок драматичної дуелі - 2:3.

"Металіст" - "Евертон" - 2:3 (перший матч 1:1)

Арбітр: Йоуні Хюютія (Фінляндія)

"Металіст": Горяінов, Валя.єв, Обрадовіч, Гуйє, Махдуфі, Слюсар, Бордіян (Нвоха, 85), Едмар, Рикун, Дєвіч, Джакобія (Данилов, 74)

"Евертон": Ховард, Стаббс, Йобо, Лескотт, Ягелка (Анічебе, 62), Невілл, Осман, Пієнаар, Артета, Макфадден (Хібберт, 89), Якубу (Бейнс, 75)

Голи: Едмар (21), Лескотт (48), Махдуфі (52), Макфадден (72), Анічебе (88)

Попередження: Невілл (64)

uefa.com

Зараз ви читаєте новину «"Евертон" вирвав перемогу у "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути