понеділок, 21 вересня 2009 16:46

"Динамо" загрожує технічна поразка в Лізі Чемпіонів

"Динамо" загрожує технічна поразка в Лізі Чемпіонів

Перемога київського "Динамо" над казанським "Рубіном" в матчі 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів ледь не стала пірровою для українського клубу.

Через "фанів", які запалили на стадіоні "фаєри", кияни отримали чергове "китайське" попередження від УЄФА. І якщо в наступному поєдинку киян у Лізі на стадіоні знову горітимуть "факели", то УЄФА може дискваліфікувати домашню арену "Динамо", а самому клубу зарахувати технічну поразку.

Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння футбольних чиновників, стали "фаєри" на полі, куди горе-фанати закинули їх під час матчу "Динамо" - "Рубін". На щастя, ні в кого з футболістів, суддів, фотокореспондентів небезпечні предмети не влучили. Постраждав тільки газон, на якому потрібно міняти випалені ділянки.

Звісно, заходи вживаються. "Стрьомний" сектор з деяких пір знаходиться під наглядом МВС і СБУ. Напевно, з часом будуть арешти особливо буйних фанів. Та іншого виходу, напевно, немає, якщо не розуміють по-доброму. Адже УЄФА може ухвалити найсуворіші санкції стосовно "Динамо" - матч на нейтральному полі без глядачів, позбавлення очок і так далі. "Завдяки" купці піротехнічних маніяків багато тисяч динамівських уболівальників можуть бути позбавлені футбольного свята. Але деяким з горе-фанатів на трибунах, схоже, до цього немає справи. Адже в Європі за це жорстко карають.

Ми анітрошки не згущуємо фарби, адже з піротехнічними маніяками посилено бореться і УЄФА. Показовим є приклад загребського "Динамо", чиї вболівальники регулярно гралися з піротехнікою. І догралися! Мало того, що клуб виплатив 250 тисяч євро штрафів, так ще і стадіон "Максимір" потрапив до "чорного списку" УЄФА. Тепер, якщо в Загребі на поле полетить хоч один сторонній предмет, делегат матчу має повне право сигналізувати судді про його дострокове закінчення.

А московський ЦСКА через таких "вболівальників" був змушений у 2005 році проводити єврокубковий матч з норвезьким "Мідтьюлландом" без глядачів. Виною всьому петарда, яка була кинута в Москві з трибуни, і вибухнула біля італійського воротаря Луки Буччі під час матчу півфінального матчу Кубка УЄФА ЦСКА - "Парма". Пізніше, вже в груповому турнірі Ліги чемпіонів, під час домашнього поєдинку армійців з німецьким "Гамбургом", на поле полетіли фаєри. ЦСКА знову був оштрафований і попереджений УЄФА, що якщо "ігри з вогнем" на трибунах будуть продовжуватися, москвичі будуть грати на нейтральному полі без глядачів.

До речі, з цієї ж причини, під загрозою дискваліфікації і стадіон у Харкові, адже вболівальники "Металіста" регулярно зловживають піротехнікою.

Зазначимо, що під час матчу "Металіст" – "Динамо", в секторі, де знаходилися шанувальники "Динамо", також були помітні полум"яні спалахи "фаєрів".

За матеріалами  Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" загрожує технічна поразка в Лізі Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути