середа, 03 лютого 2010 15:59

"Динамо" Вороніна можуть не допустити до чемпіонату

"Динамо" Вороніна можуть не допустити до чемпіонату

Московське "Динамо" має великі фінансові проблеми і може не пройти процедуру ліцензування, необхідну для участі в прем"єр-лізі чемпіонату Росії. Про це заявив міністр спорту Віталій Мутко.

"Три футбольні клуби в даний момент мають проблеми з ліцензуванням - ФК "Крилья Совєтов", ФК "Москва" і ФК "Динамо", - сказав Віталій Мутко. - Всі ці клуби, а також ярославський "Шиннік" мають погані економічні показники. Я маю намір поговорити з власниками цих клубів на цю тему сьогодні або завтра".

"Ми не хочемо втрачати ці команди і зробимо все, щоб вони продовжили свої виступи. Ми поставили керівництву клубів термін до завтра, щоб вони змогли привести всю свою документацію в належний вигляд і надати фінансові гарантії", - додав міністр.

"У нас залишилося дуже мало часу, - підкреслив Мутко. - "Динамо" в даний момент отримало позику на величезну суму. Окрім цього, у них є заборгованості ще по минулому сезону. Проте механізму покриття заборгованості немає".

"Виходить, що ми повинні повірити на слово опікунам цього клубу, які на наші питання говорять: "Ну гаразд, розберемося якось". Але це не справа. Так можна і без ліцензії залишитися. У даній ситуації отримати її дуже проблематично, оскільки вони не мають на руках зрозумілих фінансових планів", - резюмував міністр.

Неясними залишаються перспективи й іншого московського клубу. Так, 5 лютого на прес-конференції може бути оголошено, що власник "Москви" "Норільський нікель" не бачить доцільності в подальшому фінансуванні футболу.

Відмова власників від фінансування клубу не має на увазі автоматичного зняття команди з чемпіонату. У "Москви" у будь-якому випадку буде якийсь час, щоб знайти нового інвестора або хоч би гаранта.

У разі відмови "Москви" від участі в чемпіонаті Росії її місце в прем"єр-лізі може зайняти "Аланія", яка фінішувала третьою в першості першого дивізіону в 2009 році.

У московське "Динамо" з "Москви" пішли півзахисники Дейвідас Чеснаускіс, Олександр Єпуряну і Олександр Самєдов. У московський "Локомотив" перебрався Дмитро Тарасов. ЦСКА забрав собі захисника Кирила Набабкіна.

За матеріалами Іnfox.ru

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" Вороніна можуть не допустити до чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути