понеділок, 07 вересня 2009 11:50

"Брати Клички мають битися між собою" - Леннокс Льюіс

"Брати Клички мають битися між собою" - Леннокс Льюіс

Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі Леннокс Льюіс вважає, що брати Клички, які на двох володіють чемпіонськими титулами за трьома основними версіями, повинні виявити сильного суперважковаговика світу в очному поєдинку. На думку британця, прихильники боксу хочуть бачити одного абсолютного чемпіона світу, який завоював це звання в поєдинках з сильними суперниками, і бій Кличка проти Кличка виявить володаря цього титулу.

"Я думаю, що вони повинні зустрітися на рингу, - цитує Льюіса Fanhouse.com. - Подивіться на Серену і Венус Вільямс в тенісі. Вони одні з найкращих. І що б було, якби вони сказали: "Ми ніколи не гратимемо один проти одного?" Бокс - це контактний і жорстокий спорт. Я думаю, це погано для боксу, тому що у братів є монополія на декілька поясів, і все одно ніхто не знає, хто найсильніший в суперважкій вазі. У нашому спорті всі хочуть знати, хто цар гори. Ми не хочемо знати, що "двоє братів володіють титулами". Ми хочемо знати, хто з двох братів сильніший".

Льюіс також розповів про свій поєдинок 2003 року проти Віталія Кличка, і про те, чому він вирішив піти з боксу після цього бою. "Після бою з Майком Тайсоном я рік не виступав, і хотів повернутися на ринг в бою проти Кірка Джонсона, - сказав Льюіс. - Я готувався до Джонсона, але цей бій повинен був стати для мене "розминкою" перед поєдинком проти Кличка, з яким я повинен був зустрітися в кінці року. (Джонсон отримав травму і відмовився від бою з Льюісом) Я погодився на бій з Кличком за десять днів до його початку. Я провів всього один спаринг з високорослим боксером, і він тривав всього п"ять раундів. Кличко насправді тренувався для бою зі мною. У поєдинку проти нього я не намагався перебоксувати його, я намагався нокаутувати його. Я хотів "роздавити" суперника, який був більший за мене, і хотів подивитися, хто з нас крутіший".

"Визнаю, у перших двох раундах він був кращий, але потім я узяв бій в свої руки. Я вів справу до нокауту. Це була битва двох гладіаторів. Після цього бою я зрозумів, що в своїй гіршій формі я можу перемогти Кличка, отже, можу перемогти його і в кращій формі. Тому у мене не було ніякого бажання зустрічатися з ним ще раз. Настав час піти з боксу. Крім того, він не говорив нічого про те, що він хоче з"їсти моїх дітей та інше, тому я міг піти", - пояснив Леннокс.

Зазначимо, що Володимир та Віталій Клички не раз заявляли, що битися один з одним не будуть.

За матеріалами Террикон, ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Брати Клички мають битися між собою" - Леннокс Льюіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути