Ексклюзиви
вівторок, 17 березня 2009 10:53

"Барселона" поб"є всі рекорди результативності

"Барселона" поб"є всі рекорди результативності

Футболісти "Барселони" цього сезону забили 78 м"ячів і за 11 турів до кінця чемпіонату вже перевищили результативність минулого сезону. Каталонський клуб цього року на шляху до нового рекорду.

У 27 турах чемпіонату Іспанії "синьо-гранатові" голеадори відзначилися 78 разів, що складає в середньому 2.8 м"яча за гру. Вже перевершений результат минулого сезону, коли забивалися в середньому рівно два м"ячі за матч (76 м"ячів в 38 турах).

Найрезультативніший був сезон 1998/99

Кращим бомбардиром каталонців, та й всього чемпіонату є камерунець Самуель Ето"О, на рахунку якого 23 м"ячі. Ліонель Мессі відзначився 18 разів, а Тьєрі Анрі - 14.

За останнє десятиліття каталонцям лише тричі вдавалося досягти або перевищити позначку 80 м"ячів за сезон: у 2005/06 році, коли виграли Лігу чемпіонів (80 голів), другий раз в сезоні 2000/01 (80 голів), а найрезультативніший був сезон 1998/99, коли основними зусиллями Рівалдо та Луїша Фігу ворота суперників вражалися 87 разів.

Відмінна результативність сприяє і вражаючим показникам в турнірній таблиці: "Барселона" набрала всього на очко менше (66), ніж минулого року, коли зайняла скромне третє місце.

Терикон

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" поб"є всі рекорди результативності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути