Ексклюзиви
четвер, 12 березня 2009 13:32

50-й гол Анрі став 700-им голом "Барселони"

 50-й гол Анрі став 700-им голом "Барселони"

Тьєррі Анрі був одним з найкращих гравців матчу "Барси" проти "Ліона", в якому синьо-гранатові перемогли з розгромним рахунком 5-2, забезпечивши собі путівку в чвертьфінал Ліги чемпіонів. Француз забив перші два голи своєї команди, другий з яких виявився ювілейним, - це був 700-й гол "Барселони" в європейських змаганнях.

Крім того, сам француз вийшов на четвертий рядок в списку найрезультативніших бомбардирів в історії Ліги Чемпіонів, обігнавши показник Ді Стефано. На даний момент на рахунку в Анрі 50 голів, що на 14 менше, ніж у Рауля (64 голи), на 10 менше, ніж у Рууда Ван Ністелроя (60) і всього на 6 менше, ніж у Андрія Шевченка (56).

А в історії всіх європейських змагань Тьєррі Анрі встав на шостий рядок з показником в 58 голів - всього на два менше, ніж у Ван Ністелроя.

Довідка gazeta.ua

Тьєррі Даніель Анрі (фр. Thierry Daniel Henry; народився 17 серпня 1977 року в Парижі, Франція) - французький футболіст мартінікського походження, нападаючий іспанського клубу "Барселона" і національної збірної Франції.

У з складі збірної Франції Анрі ставав чемпіоном світу в 1998 році і чемпіоном Європи в 2000 році. Зі всіма своїми досягненнями він вважається одним з найсильніших футболістів сучасності.

Поза полем Анрі є активним борцем з расизмом у футболі, оскільки сам стикався з цим протягом своєї кар"єри. Манера гри і яскрава особа Анрі зробили його одним з найпривабливіших футболістів в світі з комерційної точки зору. Він знімався в рекламних роликах таких компаній, як Nike, Reebok, Рено, Пепсі і Gillette. Згідно дослідженням тижневика L"equipemagazine, Тьєррі Анрі був найвисокооплачуванішим французьким спортсменом в 2007 році.

У липні 2008 на офіційному сайті лондонського "Арсеналу" було проведено голосування серед уболівальників, за результатами якого Тьєррі Анрі був визнаний найкращим гравцем за всю історію клубу.

За матеріалами terrikon.dn.ua

Зараз ви читаєте новину « 50-й гол Анрі став 700-им голом "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути