Ексклюзиви
понеділок, 28 червня 2010 19:57

"Арбітрам чітко рекомендується не фіксувати гол там, де вони сумніваються" - Дердо

"Арбітрам чітко рекомендується не фіксувати гол там, де вони сумніваються" - Дердо

Gazeta.ua звернулася до екс-голові комітету арбітрів ФФУ Віктора Дердо прокоментувати помилки арбітрів у матчах Німеччина-Англія і Аргентина-Мексика. Нагадаємо, в першій грі уругвайський арбітр Хорхе Ларріонда не зарахував гол Френка Лемпарда, коли м"яч відскочивши від поперечини чітко приземлився за лінією воріт. У матчі збірних Аргентини і Мексики італієць Роберто Розетті зарахував гол Карлоса Тевеса, забитий з офсайду.

"В обох іграх були допущені серйозні помилки, - каже Віктор Григорович. - Але якщо ставити ці моменти поруч - перетин лінії воріт в першому матчі і ситуацію з офсайдом - вони обидва дуже складні для асистентів арбітра. Єдине, що в другій ситуації (матч Аргентина -Мексика) асистент розташовувався так, що його позиція дозволяла прийняти більш правильне рішення. Можливо, десь була втрачена концентрація і він не зафіксував свою увагу на положенні поза грою".

Дещо схожою ситуація була і в матчі збірних Німеччини і Англії, вважає Дердо.

"Якщо говорити про першу ситуацію, вона була дуже схожа. Асистент розташовувався там, де і повинен був розташовуватися - на лінії передостаннього гравця, відстань була близько 14-14,5 м від лінії воріт. І дуже складно було в тій ситуації під тим кутом зафіксувати, чи перетнув м"яч лінію воріт. А на сьогоднішній день для арбітрів є рекомендація: у тих ситуаціях, де є сумніви щодо того, чи перетнув м"яч лінію воріт, рефері не фіксує гол."

При цьому Віктор Григорович вважає, що сумніви з позиції рефері були великі.

"Адже м"яч повинен перетнути лінію не те, що більшою частиною, а повністю, щоб був просвіт між ним і лінією. І для цього, звичайно, треба було чітко стояти біля лінії, як стояла відеокамера, яка нам добре і ясно показала, що "кордон" було перетнуто. Арбітр зі своєї позиції цього бачити не міг. Плюс воротар ще закривав огляд".

При цьому Дердо не вважає в цілому низькою кваліфікацію арбітрів на нинішньому мундіалі.

"Спочатку я взагалі був вражений, особливо коли пройшла половина матчів, роботою асистентів. Було дуже багато складних ігрових епізодів, і практично скрізь приймалися правильні рішення. Але зараз йде величезна напруга. І в усіх настав певний фон втоми - і футболістів, і, можливо, арбітрів".

"Багато хто говорить, що раніше арбітраж був краще. Раніше, практично не було телебачення. Була центральна камера, загального плану зйомка. А завдяки нинішнім технологіям футбол ми бачимо зсередини. Це все добре для глядацької аудиторії, для продажу продукту, але все воно працює проти арбітрів".

Зараз ви читаєте новину «"Арбітрам чітко рекомендується не фіксувати гол там, де вони сумніваються" - Дердо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути