Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 09:27

"Якщо хтось і знає як перемогти "Арсенал", то тільки чарівник" - Сьомін

Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін, а також капітан команди Олександр Шовковський поспілкувалися з представниками ЗМІ в рамках традиційної передматчевої прес-конференції перед поєдинком 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів проти лондонського "Арсеналу".

- Сьогодні стартує найголовніший турнір в Європі серед клубних команд. Ми до цього готувалися і хотіли брати участь в цьому змаганні. Вважаю, що за рахунок проведених матчів ми готові до турніру, хоча відповісти на це питання зможуть тільки поєдинки групового турніру. Були невеликі проблеми у зв"язку з участю багатьох гравців за свої національні збірні – тривалі перельоти, тривала відсутність в своїх командах, але з цим зіштовхуються більшість провідних клубів.

Ми детально проглянули "Арсенал" – одного разу Олег Лужний, одного разу на матчі за участю лондонців був присутній я. Наш майбутній суперник залишив хороше враження. Команда грає в комбінаційний футбол, не демонструючи виключно традиційну англійську гру. Ми із нетерпінням чекаємо зустрічі з ними.

- Юрію Павловичу, ви особисто дивилися за грою "Арсеналу". Вже знаєте, за рахунок чого можна обіграти лондонців?

- Якби хтось знав на сто відсотків, як обіграти "Арсенал", – бути б йому чарівником. В даному випадку можу сказати одне: в першу чергу нам необхідно думати про свою гру і в конкретному матчі зіграти на сто відсотків своїх можливостей. Тільки в такому разі в нас будуть хороші шанси на перемогу.

- Які шанси в Малхаза Асатіані потрапити до заявки на завтрашній матч?

- Можу вас завірити, що Асатіані потрапить до числа 18-ти.

- Те, що Олександр Шовковський присутній на сьогоднішній прес-конференції, говорить про те, що саме він займе місце у воротах в завтрашньому матчі?

- Склад ми визначатимемо завтра. Завтра ж і вирішимо, хто встане у ворота. Присутність же Олександра на прес-конференції пояснити просто: він є капітаном команди, можна сказати – головна людина в команді, тому його присутність тут обов"язкова.

- У матчі з "Арсеналом" не зможе взяти участь Ель Каддурі. Ви вже визначилися, хто займе місце на лівому фланзі захисту?

- Так, практично визначився. Втім, остаточне рішення ухвалюватимемо завтра.

- Який стан Корреа і Гусєва? Коли вже очікувати на їх повернення на поле?

- Корреа вже приступив до тренувань в загальній групі, але лікарі все одно не підпускають його до матчів і повноцінних тренувань. Що стосується Гусєва, то його відновлення йде за планом. Втім, є терміни лікування, які ми порушувати не будемо. Принаймні, цього місяця в загальній групі його не буде.

- Яку інформацію для роздумів дав кубковий поєдинок проти "Олкома"?

- Ми отримали достатньо інформації. Хлопці основного складу, які не брали участі в матчах за збірні і ті, що не грали останнім часом, отримали ігрову практику. Також вдалося подивитися наших молодих гравців, які, поза сумнівом, допоможуть нам цього сезону. Ми беремо участь у трьох турнірах, і розраховуємо на їх допомогу надалі.

- Ви говорили, що треба використовувати свої сильні сторони, щоб перемогти "Арсенал". Які на сьогоднішній день сильні сторони в "Динамо"?

- Ви завтра сидітимете на трибуні і зверху будете за тим, що відбувається. Якщо побачите сильні сторони нашої команди, то якраз і напишіть про них. Нам зараз немає чого себе вихваляти. Завтра гра покаже, які в нас сильні та слабкі сторони. Найголовніше – реалізувати свої сильні сторони, яких у нас дуже багато.

- Адебайор забив "Блекберну" три м"ячі. Приділятимете форварду особливу увагу?

- Ми маємо приділити увагу всім футболістам "Арсеналу". У них зібрані зірки, гравці високого рівня. Завдання персонально грати з Адебайором ніхто із захисників отримувати не буде. Проте, кожен гравець, який протистоятиме нападнику, повинен буде уважно до нього поставитися.

- Ви не хочете говорити про сильні сторони "Динамо". Які тоді сильні сторони в "Арсеналу"?

- В "Арсеналу" дуже багато сильних сторін. В першу чергу, це технічні гравці, які грають в швидкий футбол і довго володіють м"ячем. У процентному співвідношенні цей показник у них, напевно, один з найбільших в Європі. Футболісти "Арсеналу" отримують задоволення від гри, за рахунок чого досягають перемог.

- Яка фізична підготовка футболістів? Здатні вони впродовж 90 хвилин стримувати атаки "Арсеналу"?

- Зараз можна говорити що завгодно. Ми прагнемо до того, щоб наша фізична підготовка була на найвищому рівні. А яка наша готовність на даний момент, покаже завтрашня гра.

- Питання до Шовковського. Ви брали участь в матчах із "Арсеналом" в 1998 і 2003 роках. Що необхідно зробити в завтрашньому матчі, щоб повторити позитивний результат домашніх поєдинків?

- В першу чергу, як сказав Юрій Павлович, необхідно зіграти на межі своїх можливостей. Також треба врахувати всі сильні та слабкі сторони суперника і спробувати використати їх у своїх цілях. Я гадаю, ті матчі, які "Динамо" провело останнім часом, вселяють уболівальникам надію на успішний виступ команди. А футболісти прикладуть максимум зусиль для того, щоб показати гру рівня Ліги чемпіонів.

- Олександр, ви були в команді рік тому, коли був приголомшливий провал у Лізі чемпіонів. Чи є якісь зміни в плані атмосфери всередині колективу?

- Це не зовсім стосується майбутнього матчу. Якщо говорити стисло, то, безумовно, взаєморозуміння і взаємостосунки всередині команди змінилися. І зміни відбулися виключно в кращий бік.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)
Зараз ви читаєте новину «"Якщо хтось і знає як перемогти "Арсенал", то тільки чарівник" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути