Ексклюзиви
понеділок, 09 серпня 2010 09:15

"Якщо Голландія везе резерв, то й Україні треба грати не "основою" - Газзаєв

"Якщо Голландія везе резерв, то й Україні треба грати не "основою" - Газзаєв

Після матчу "Динамо" з донецьким "Металургом" наставник біло-синіх Валерій Газзаєв у цілому залишився задоволений змістом гри і рівнем функціональної готовності команди, Разом з тим поскаржився на те, що у напружений графік ігор "Динамо" не вписується поєдинок збірних України та Голландії, який відбудеться 11 серпня.

"Дуже важка гра. "Металург" непогано виглядав, особливо в першому таймі, коли провів одну гарну контратаку, в ході якої дивом не забив нам м"яч. В цілому ж, результатом матчу я задоволений, тим більше що зараз ми виступаємо у режимі двох матчів на тиждень, і вкрай важливо грати на результат. Хоча сьогодні були можливості забити більше, ніж один м"яч. Але, тим не менш, я задоволений змістом гри, особливо в другому таймі. Функціонально команда також виглядала непогано".

"Не вдалося досягти більш впевненого результату. Рахунок 1:0 тримає команду в напрузі аж до фінального свистка. При такому результаті завжди існує ризик пропустити контратаку. Хоча, у другому таймі у суперника їх практично не було. Але при цьому був момент у першому таймі , про який я вже згадав: часто буває, що не встигнеш на гол в такій контратаці, і втрачаєш очки. Один гол - це мало. Треба намагатися завжди вести в рахунку з різницею в два м"ячі, як мінімум."

Тренер розповів про причини відсутності в заявці на матч Андрія Ярмоленка.

"Його госпіталізували з діагнозом "Отруєння". Тепер впродовж трьох днів він буде змушений перебувати в лікарні".

Також була відзначена і позитивна тенденція у плані кадрів.

"Радує, що потрохи відновлюється Гусєв. На жаль, йому поки не вистачає ігрової практики, тому ми варіюючи склад, даємо Олегу можливість грати і за дубль, і за першу команду, щоб він швидше набрав кондиції".

Була порушена тема бразильських форвардів Андре і Гільєрме

"На Андре ми точно розраховуємо. Що стосується Гільєрме, то на сьогоднішній день у нас в лінії нападу також є Ярмоленко, Шевченко, Мілевський і той же Гусєв. Це все гравці національної збірної. А є ще Кравець, Зозуля. Так що, хто буде сильніший, той і буде в складі - це нормальна конкуренція. Той факт, що Гільєрме - бразилець, зовсім не гарантує йому місце на полі. В "основі" виходять найсильніші виконавці".

У матчі з "Металургом" за "Динамо" дебютував Горан Попов.

"Це перша його гра в "Динамо", і він дуже хвилювався. Але це гравець вміє, що володіє хорошими якостями. Думаю, що він швидко адаптується. Загалом, як для першого разу, він зіграв непогано, але сьогодні доводилося йому підказувати, в тому числі в тактичному плані. Попов поки ще не повністю влився у гру команди, і, звичайно, йому не так просто грати ось так відразу, з листа".

Відзначений був прогрес у грі Дениса Гармаша

"Гармаш рік тому, і Гармаш сьогодні - це два абсолютно різних гравця. Протягом року він займався з основним складом, посилено тренувався і підвищував свій рівень. І ось результат: зараз він з кожним матчем грає все краще і краще".

Дивився тренер і гру чемпіонату Голландії між "Аяксом" і "Гронінгені".

"Аякс" грав з перевагою в рахунку, але упустив перемогу. У цілому, склалося враження, що наш суперник підсів фізично в кінцівці матчу. "Гронінген" забив два м"ячі, і міг забивати ще. Така ж ситуація була і в поєдинку з ПАОК в Лізі чемпіонів. Латиш і Лужний були присутні на грі "Аякса" з "Гронінгеном", так що ми будемо мати про неї повну інформацію".

Не оминув Валерій Газзаєв і напружений серпневий графік команди.

"До першого матчу з" Аяксом "нам потрібно ще з "Ворсклою" зіграти. На жаль, 16 гравців нашої команди викликані в свої національні збірні. Це велика проблема. Чесно кажучи, я не зрозумію, навіщо зробили цей матч: між збірною України та резервним складом збірної Нідерландів. Якщо суперник везе резерв, то і збірної України потрібно було цей поєдинок грати не основним складом. Думаю, що не треба переглядати, скажімо, Шевченка. У нас же попереду найважливіший матч Ліги чемпіонів, і ми граємо через два дні на третій".

"Напевно, головний тренер збірної України повинен був піти на якісь поступки, адже матчі єврокубків впливають на коефіцієнт УЄФА, а поєдинок з резервом збірної Нідерландів - нерейтинговий поєдинок, в якому можна було подивитися найближчий резерв".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Голландія везе резерв, то й Україні треба грати не "основою" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути