неділя, 05 вересня 2021 08:52

П'ята поспіль нічия: реакція ЗМІ на гру Україна - Франція

П'ята поспіль нічия: реакція ЗМІ на гру Україна - Франція
Микола Шапаренко забив перший гол за збірну України. Фото: Gettyimages.com

У матчі п'ятого туру відбору до Кубка світу збірна України зіграла в нічию із Францією - 1:1.

Gazeta.ua зібрала реакцію ЗМІ на гру команди Олександра Петракова.

"Футбол 24" відмічає, що Україні простіше грати другим номером. В команди Петракова можуть виникнути проблеми проти закритих команд.

"Футбол Петракова ідеально підходить для гри другим номером проти грандів, однак у матчах проти аутсайдерів з "автобусами" на кшталт боснійського, казахського чи фінського ролі змінюються – тепер вже Україна приміряє роль гранда. Тут вже нашій збірній необхідно розкривати масивні оборонні блоки, а це неможливо без якісного володіння. М'яч повинен рухатись на чужій третині у високому темпі, провокуючи висмикування суперника з ліній. При цьому тренер повинен постійно реагувати на перебудови опонента, на ходу вигадуючи нові схеми розіграшів та переміщень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна не змогла перемогти Францію

Петраков за короткий термін зміг підготувати збірну України, пише "Футбум".

"Одним словом, занедбаний керівництвом УАФ в умови цейтноту Петраков, вимушений миттєво збирати штаб і з листа проводити два матчі відбору, в бруд обличчям не вдарив, впорався. Якби влучили гравці нормально в ворота Покатілова в Казахстані, впорався б взагалі чудово, але іноді фарт особою повертається, а іноді і п'ятою точкою".

Збірній України простіше грати другим номером, ніж позиційно атакувати

Збірна Франції не була згідна на нічию та намагалася вирвати перемогу в Києві, пише Sport.ua.

"Гостей нічийний рахунок теж не влаштовував. Вони продовжували йти вперед великими силами, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт Пятова. Ось тільки ударам Грізманна та Зума забракло влучності. А на 77-й хвилині Бензема отримав м'яч у штрафному майданчику українців і технічно скинув його під удар Діабі, який пробив у стійку".

Збірна України зробила ставку в атаках на фланги, пише Football.ua.

"Україна грала від оборони, не соромлячись діяти в низькому блоці. Варто зазначити, що реальні моменти у суперників з'явилися якраз тоді, коли ми притискалися до власних воріт. Ініціатива команди Петракова в атаці обмежувалася прострілами навмання з флангів, лише деякі з яких взагалі дійшли до футболістів нашої команди. Фокус з виходом Сікана провернути не вдалося, та й в цілому, гра замін нашому тренерському штабу в будь-якій мірі успішної так і не вдалася. Як підсумок, п'ять з п'яти матчів завершилися нічиєю, а чотири з них - ще й з однаковим рахунком".

Після п'яти турів лідером групи є збірна Франції, яка має у своєму активі дев'ять очок. Україна та Фінляндія мають по п'ять очок, але у фінів на дві гри менше.

8 вересня команда Петракова зіграє товариський матч проти Чехії. 9 жовтня національна команда зіграє у гостях проти Фінляндії в матчі шостого туру відбору Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «П'ята поспіль нічия: реакція ЗМІ на гру Україна - Франція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути