вівторок, 07 червня 2011 09:48

П'ять клубів Серії А підозрюються в договірних матчах

П'ять клубів Серії А підозрюються в договірних матчах

Новий скандал, який приголомшив італійський футбол, продовжує набирати обороти і на світ з'являються все більше і більше неприємних фактів про найбільш популярну грі в Італії.

"Рома", "Фіорентина", "Дженоа", "Кальярі" і "Лечче" - всі ці клуби підозрюються в договірних матчах у Серії А.

La Repubblica повідомляє, що колишній футболіст Марко Пірані, який є ключовою фігурою в скандалі, розповів слідчим про участь зазначених клубів у договірних матчах. Є три гри чемпіонату, результат яких був спланований раніше. Пірані звинувачує вищеназвані клуби в організації "договорняків".

Австрійські букмекери повідомили про багатомільйонні ставки на певні результати 15 матчів Серії А і Серії Б, які, незважаючи на ризик і падіння коефіцієнтів, все одно продовжували ставитися.

Нагадаємо, нещодавно за підозрою в організації підпільних ставок і договірних матчів, був заарештований колишній футболіст збірної Італії Джузеппе Сіньйорі і ще 15 людей, прямо або побічно замішаних у нечесній грі. Підозра також упала на капітана "Роми" Даніеля де Россі, про якого у телефонній розмові говорив один з махінаторів Марко Паолоні.

Крім цього, поліція підозрює клуби "Сієна" і "Аталанта", які за результатами чемпіонату повинні поповнити Серію А. Звинувачення вказує, що "чорні" букмекери діяли наступним чином: підкуповували одного або кількох гравців і ставили величезні суми в офіційних букмекерських конторах, які переважно базувалися в Азії.

"У ході розслідування ми концентрувалися на минулому сезоні, але у мене залишилося стійке відчуття, що цей процес триває багато років", - заявив представник звинувачення Роберто Ді Мартіно. 

Зараз ви читаєте новину «П'ять клубів Серії А підозрюються в договірних матчах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути