субота, 06 березня 2010 13:57

Путін: "Чим більше вкладаємо, тим скромніше результати"

Путін: "Чим більше вкладаємо, тим скромніше результати"
Учора голова уряду РФ Володимир Путін провів у Білому домі нараду, де крім усього іншого було порушено питання щодо підсумків виступу збірної Росії на Олімпіаді у Ванкувері. Серед посадових осіб, присутніх на засіданні був міністр спорту РФ Віталій Мутко.

У вступному слові прем"єр-міністр критично відгукнувся про результати російської збірної у Ванкувері.

"Складається відчуття, що чим більше ми вкладаємо в спорт, тим скромнішими є результати, - сказав Путін. - З 2006 по 2009 рік на підготовку до Ванкуверских ігор з федерального бюджету було виділено 3,3 мільярда рублів. Це в п"ять разів більше, ніж перед Олімпіадою-2006 у Турині та дорівнює витратам провідних спортивних світових держав. Може бути, ці гроші були витрачені адресатами не туди, куди треба, а туди, куди їм хотілося? "

На думку голови російського уряду, спортивні федерації зобов"язані очолювати люди, для яких це єдине заняття і основна мета в житті. Крім того, міністерство спорту повинно мати голос при призначенні тренерів збірних з видів спорту.

Примітно, що після вступного слова прем"єр-міністра екран, на якому транслювалося засідання для журналістів, згас. Тому для отримання інформації про його хід та підсумки вони змушені були задовольнятися наступним брифінгом за участю міністра спорту Віталія Мутко і президента федерації лижних гонок Росії Володимира Логінова.

На брифінгу Мутко спростував чутки про свою відставку і повідомив про введення посади заступника міністра спорту, який стане відповідати за підготовку до Сочі, виховання резерву і зимові види. Цю посаду зайняв колишній заступник глави Москомспорта Юрій Нагорний.

Нагадаємо, що раніше результати виступу російських спортсменів на Олімпіаді у Ванкувері змусили подати у відставку президента Олімпійського комітету Росіїусили подати у відставку президента Олімпійського комітету Росії Леоніда Тягачева.

За матеріалами СПОРТ-ЭКСПРЕСС, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Путін: "Чим більше вкладаємо, тим скромніше результати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути