Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 18:50

Прищепа стала переможницею на Кубку світу в Софії

Дві медалі завоювали українські дзюдоїстки на Кубку Світу, який завершився  в Софії (Болгарія).

"Золото" у ваговій категорії до 78 кг завоювала киянка Марина Прищепа, а на другий сходинку п"єдесталу пошани у ваговій категорії понад 78 кг піднялася Марина Прокофьєва з Дніпропетровська.

Кубок Світу в Софії став першим турніром у 2008 році рейтинговим до Олімпійських Ігор в Пекіні. 177 дзюдоїсток з 33 країн вийшли на татамі в столиці Болгарії, щоб посперечатися за медалі турніру і поповнити свій очковий запас в олімпійській кваліфікації.

На старт змагань змагань у ваговій категорії до 78 кг вийшла 21 дзюдоїстка. На попередній стадії змагань Марина Прищепа чистими кидками виграла у Маріани Моравек з Австрії і Олени Ейглової з Чехії. У півфіналі киянка виграла "юко" у досвідченої німки Джені Карл. Всього лише 19 секунд продовжувався фінальний поєдинок Прищепи проти чемпіонки Європи 2006 року Вєри Москалюк з Росії. Ефєєктний зацеп зсередини приніс українці перемогу в турнірі і 60 очок в олімпійський рейтинг.

Після перемоги в Болгарії, в активі вихованки Олександра Нагибіна 120 балів і третє місце в олімпійській кваліфікації. Марина вже має  ліцензію на Олімпійські Ігри в Пекіні, після того, як зайняла 5 місце на чемпіонаті світу 2007 року в Ріо у ваговій категорії до 70 кг.

Значно поповнила свій очковий запас і закріпилася на 4 місці олімпійського рейтингу  Марина Прокофьєва з Дніпропетровська. На шляху до фіналу підопічна Анатолія Пирога упевнено розправилася над Аліною Лоторосану з Румунії, Гюльсах Кочатюрк з Туреччини і росіянкою Оленою Іващенко.  У фінальному поєдинку переможну ходу українки зуміла зупинити лише Лючія Полавдер із Словенії.

На жаль, решта українських дзюдоисток виходила на татамі в столиці Болгарії виступили невдало і не зуміли потрапити навіть у вісімки кращих в своїх вагових категоріях.

Джерело: "Наш спорт"

Зараз ви читаєте новину «Прищепа стала переможницею на Кубку світу в Софії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути