понеділок, 09 квітня 2007 13:33

На ЧЄ-2007 з дзюдо українці завоювали "золото" і "бронзу"

На чемпіонаті Європи з дзюдо, який закінчився у Белграді, українська збірна завоювала дві нагороди - "золото" і "бронзу". Всього в змаганнях приймали участь більш ніж 400 спортсменів з 45-и країн, повідомляє www.sports.com.ua.

Переможцем змагань у ваговій категорії до 90 кілограм став дніпропетровець Валентин Греков, 30 років, який вважався фаворитом ще до початку чемпіонату Європи. Останній рік наш спортсмен відбував дискваліфікацію за вживання допінгу і лише 18 березня отримав право брати участь у офіційних змаганнях. Під час вимушеного простою, Греков не сидів склавши руки і до континентальної першості підійшов у бойовій готовності. Перемігши у чотирьох сутичках, українець вийшов у фінал, де зломив опір грузина Іраклія Цирекідзе. Це вже третій успіх Валентина Грекова на чемпіонатах Європи - до белградського тріумфу він був переможцем змагань у 2002 і 2003 роках.

Днем раніше до тріумфу Грекова, першу медаль - бронзову - збірній України принесла киянка Марина Прищепа, 23 роки, у ваговій категорії до 70 кілограм. Таким чином, наша спортсменка повторила минулорічний успіх, коли вона стала третьою на чемпіонаті Європи в Тампере.

У сутичці за вихід у фінал, Прищепа, досить несподівано, пропустила ефектний кидок молодої полячки Катаржини Пілочик і була вимушена боротися лише за "бронзу".

Суперницею українки у цьому поєдинку стала німка Хейде Воллерт, якій Марина поступилась і на континентальній першості у Тампере, і на Кубку світу у Софії, який відбувся у лютому цього року. Цього разу Прищепа виявилась кращою за свою кривдницю і цілком заслужено завоювала другу у своїй кар"єрі бронзову медаль чемпіонатів Європи.

За крок від п"єдесталу пошани зупинились рівенчанка Ольга Суха (категорія до 48 кг) та Ганна Нікітіна з Маріуполя (до 57 кілограмів), які поступились у сутичках за бронзову медаль.

Зараз ви читаєте новину «На ЧЄ-2007 з дзюдо українці завоювали "золото" і "бронзу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути