Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 14:36

Принцип Росії: обманюємо, брешемо, кажемо неправду - дворазовий олімпійський чемпіон

Принцип Росії: обманюємо, брешемо, кажемо неправду - дворазовий олімпійський чемпіон
Денис Панкратов двічі перемагав на Олімпійських Іграх. Фото: соцмережі

Дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Денис Панкратов поділився думкою щодо проблем в російському спорті і відсторонення на 4 роки від великих турнірів.

"Ми винні дуже багато в чому. Практично всі звинувачення в бік Росії - небезпідставні. Танцювати потрібно взагалі з 1950-х років, коли цю країну прийняли в олімпійську сім'ю.

Що написано в олімпійській хартії? "Держава не має права брати участь в спортивному житті". Всі наші федерації сиділи, сидять і будуть сидіти в умовному Держкомспорт. Всі керівники федерацій, виходить, чиновники. Тобто ми вступили в світ Олімпіад, всіх обдуривши і все порушивши.

Умови які були прописані в Хартії? Це був аматорський спорт! Ми ж виставляли проти студентів "червону машину" - з багатьох видів спорту. Не соромно? Фетисов і команда грали проти студентів.

Але так йде по всій нашій історії. Весь наш спорт завжди був нечесний. Ми виставляємо спецназ проти дітей. Ми не сама спортивна нація. Ми прекрасно це знаємо. І у нас не найсильніші спортсмени. Але ми змагаємося не з тими, ні з рівними собі. У США є НБА, НХЛ, але на Ігри вони посилають студентів. Чуть-чуть ситуація стала змінюватися зараз, приїжджали з НБА грати - всі матчі з величезною перевагою, в 20-30 і більше очок - і чого?

Російський спорт завжди був нечесний

З 50-х років ми постійно обманюємо, брешемо і ведемо себе некоректно по відношенню до всього іншого світу. Ну колись нам повинні були сказати "Стоп"? Ось тепер нам і кажуть.

Знову з розгону вляпалися в допінгові історії. Ми порушуємо всі можливі закони. Шукаємо усі лазівки, не дуже законні, довідки ліві надаємо - "боремося". Загальний принцип: обманюємо, брешемо, брешемо. А світова спільнота ще й думає при цьому: дати нам бан або не дати?

Зараз якийсь адові відбувається бал Сатани. Світова спільнота намагається повернути нас на землю, а ми все одно продовжуємо брехати і упиратися. Ми робимо все, щоб нас вигнали.

Допінг є скрізь. Але світова спільнота вимагає від нас не тільки чистоти - воно вимагає, щоб держава вийшла зі спорту. У всьому світі дитина займається спортом, тому що платять батьки. А у нас з дитинства - спецназ готують. Ми знищуємо все навколо.

Приберіть держава зі спорту. Претензії - не в окремо до спортсменів. А претензії - до Росії, яка садить спортсменів на допінг. У нас це йде на державному рівні. Зараз у нас буде 4-річний бан. У чиновників буде достатньо часу подумати, як нам жити далі",- цитує Панкратова "sports.ru"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі російські клуби вилетіли з єврокубків


Денис Панкратов — російський плавець, дворазовий олімпійський чемпіон, та срібний призер Олімпійських ігор 1996 року, чемпіон світу та п'ятиразовий чемпіон Європи

Зараз ви читаєте новину «Принцип Росії: обманюємо, брешемо, кажемо неправду - дворазовий олімпійський чемпіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути