вівторок, 02 липня 2013 11:00

Повєткін і Кличко підписали контракт на бій

Повєткін і Кличко підписали контракт на бій
Боксери зустрінуться 5 жовтня у Москві ФОТО: sport-xl.net

Росіянин Олександр Повєткін та українець Володимир Кличко підписали контракт на бій. Боксери зустрінуться 5 жовтня у Москві в спорткомплексі "Олімпійський".

В останніх числах червня Всесвітня боксерська асоціації (WBA) схвалила умови угоди між Кличком і Повєткіним. Представники боксерів домовилися про контракт на поєдинок ще в середині червня, після чого чекали рішення WBA. За версією цієї організації Кличко носить титул "суперчемпіона" світу, а Повєткін - "звичайного" чемпіона.

Українець назвав майбутній бій кращим у суперважкій вазі. "Я під враженням від того, що він пройде в Москві, адже у багатьох російських і українських фанатів є шанс наживо приєднатися до події. Атмосфера буде захоплюючою", - додав Кличко.

Торги за право провести бій пройшли в квітні 2013 року в Панамі. Російський промоутер Володимир Хрюнов за допомогою бізнесмена Андрія Рябінского виставив суму в 23 мільйони доларів, перевищивши пропозиції інших промоутерів. Розподіл гонорару від бою пройде за схемою "75 на 25" на користь Кличка, тобто українець отримає 17 мільйонів, а Повєткін - шість мільйонів.

33-річний росіянин виграв всі 26 поєдинків на професійному рингу (18 - нокаутом). 37-річний українець виходив переможцем в 60 боях з 63 (51 - нокаутом), а тричі він опинявся в ролі переможеного.

Зараз ви читаєте новину «Повєткін і Кличко підписали контракт на бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути