пʼятниця, 21 червня 2013 12:21

Володимир Кличко і Повєткін домовились про контракт і чекають візи WBA

Володимир Кличко і Повєткін домовились про контракт і чекають візи WBA
Бій Кличко-Повєткін запланований на 5 жовтня. Фото: afp.com

Представники російського боксера-важковаговика Олександра Повєткіна та українця Володимира Кличка владнали розбіжності з приводу контракту на бій, який ці боксери повинні провести в жовтні 2013 року в Москві. Про це заявив менеджер Кличків Бернд Бенте.

За словами Бенте, сторони домовилися про контракт, і тепер його має схвалити WBA (Всесвітня боксерська асоціація). За версією цієї організації Кличко є "суперчемпіоном", а Повєткін - "звичайним" чемпіоном світу. Українцю також належать титули чемпіона світу за версіями IBF (Міжнародна боксерська федерація) і WBO (Всесвітня босерская організація).

Менеджер Кличків підкреслив, що в тому випадку, якщо WBA не схвалить контракт на бій, український боксер проведе у вересні поєдинок проти іншого суперника.

Раніше промоутер Андрій Рябинський, який разом з Володимиром Хрюновим виграв торги на організацію бою, повідомив, що у сторін виникли розбіжності з трьох питань: під егідою якої організації буде проводитися бій (комітету Федерації боксу Німеччини чи Російської федерації професійного боксу), яка організація буде проводити допінг -контроль, які бинти і рукавички будуть використовувати боксери. Яких саме домовленостей сторони досягли за цими пунктами, Бенте не уточнив.

Оскільки контракт ще не затверджений, точний час і місце проведення бою поки невідомо. За попередніми даними, поєдинок пройде 5 жовтня в московському спорткомплексі "Олімпійський". За проведення цього бою Хрюнов і Рябинський погодилися заплатити 23 мільйони доларів. 75 відсотків цієї суми буде виплачено команді Кличків.

33-річний Повєткін провів на професійному рингу 26 поєдинків і у всіх здобув перемоги (18 - нокаутом). Кличку-молодшому 37 років, він провів за свою кар'єру 63 бої, здобув 60 перемог (51 - нокаутом) і тричі програв.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко і Повєткін домовились про контракт і чекають візи WBA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути