Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2013 15:13

"Нема нічого неможливого" - Кличко нагородив переможців боксерського турніру у Бердичеві
18

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

У "Палаці спорту" в Бердичеві (Житомирська область) посередині сцени знаходиться ринг, позаду нього висить велике фото братів Кличків. На рингу бьються американець та вірменин. Це триває 15-й ювілейний Міжнародний турнір із боксу класу "А" серед молоді на призи Братів Кличків.

Зал переповнений, глядачі стоять у коридорах між рядами, деякі сидять на сходах, спостерігаючи за боєм.

"Ми з друзями тільки прийшли. Живемо у Бердичеві, побачили рекламу. Я хочу просто підтримати своїх. Уже був та цьому турнірі минулого року. Ніколи не займався боксом, але дуже подобається дивитись", – ділиться враженням Валентин, студент бердичівського коледжу.

Бій закінчується перемогою американця. Оголошують 15-хвилинну перерву.

У перших рядах сидить Сергій Федченко, чемпіон Європи WBO. Він активно спілкується з колегами – боксерами Хусейном Байсангуровим, чемпіоном світу серед молоді та Дмитром Нікуліним, переможцем турніру в Бердичеві у 2000 році.

"Треба тренуватись, виступати у всіх турнірах, щоб досягти вершин. Цей конкурс – великий досвід. Це міжнародний турнір, тому виграш є великою заявкою на здобуття всесвітнього успіху. Це ніби відбірковий конкурс до світових чемпіонатів", – говорить Федченко.

На сцену запрошують Віталія Кличка, співорганізатора свята та засновник Фонду братів Кличків.

"Я дуже радий бути на ювілейному турнірі. Я хочу щиро подякувати кожному, хто долучився до цього турніра. Якби у кожному місті були такі люди, як керівники Бердичева, то не було б вживання алкоголю, не було б вживання никотину чи криміналу, хлопці та дівчата були б здоровими і займались спортом. Я хочу вам щиро подякувати і сказати спасибі від щирого серця", – говорить Кличко українською з помітним російським акцентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко змусив ветеранів розплакатися і співав їм під гітару

Усі голосно аплодують і ведуча представляє наступного спікера. Кличко показує їй, що хоче завершити промову. Вона його не помічає і передає слово меру міста Бердичів Василю Мазуру.

"Віталий Владимирович хочет еще что-то сказать. Ну, что, дадим ему слово?", – запитує мер глядачів і передає мікрофон боксеру.

"Сьогодні ювілейний турнір. Я привіз із собою приз для кращого боксера турніру. Колись маленькими хлопчиками були брати Клички і ми мріяли, – продовжує Кличко. У руках у нього металева статуетка, на якій зображені Віталій та Володимир Клички зі своїми поясами. – Ми мріяли завоювати золоту медаль у важкій вазі, чого ще ніколи не було у Радянському Союзі. Були люди, які казали, що це неможливо. Потім ми мріяли, щоб стати чемпіонами Європи. Були люди, які казали, що це неможливо. А потім ми хотіли здобути усі пояси. І були люди, які казали, що такого ніколи не було і це неможливо. Я хочу звернутись до кожного з вас і сказати: нема нічого неможливого. І цей приз для найкращого боксера турніру як доказ, що нема нічого неможливого".

Починається церемонія нагородження. Кличко особисто вітає молодих боксерів. Оголошують переможця у вазі до 52 кг американця Антоніо Варгаса, однак боксера на сцені немає. Організатори помітно нервують. Через декілька хвилин забігає хлопець, активно щось дожовуючи. Кличко посміхається і дарує йому кубок переможця. Звучить американський гімн.

"Я сам тоже боксер из Бердичева. В соревнованиях не участвовал. Конечно хотелось бы, но турнир для молодежи, а я уже постарше. Я прихожу каждый год. Буквально последние три года организация нормальная. Во-первых, уровень боксеров лучший. Ну, и организация в целом, приехало больше стран. Судейская колегия тоже вроде нормальная. Кличка здесь вижу в первый раз", – говорить Сергій, студент київського вишу.

Після нагородження трьох переможців у вазі до 49 кг, 52 кг та 56 кг, продовжуються бої у важчих категоріях.

"Я займаюсь боксом уже 3,5 роки. Зараз моя мета – потрапити на чемпіонат Європи. Хочу пов'язати своє життя з боксом. Подобається, що ця професія пропагандує здоровий спосіб життя і мені це до вподоби. Можна сказати, що це моє, боксувати. Якщо чесно, то часу вистачає тільки на спорт", – розповідає учасник турніру Дмитро Ніколаєнко.

Змагання триває до пізнього вечора. Найкращим гравцем турніру стає українець Олександр Хижняк, якому дістається спеціальний подарунок Кличка – статуетка.

Зараз ви читаєте новину «"Нема нічого неможливого" - Кличко нагородив переможців боксерського турніру у Бердичеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути