пʼятниця, 23 липня 2010 12:29

Повєткін відмовився від поєдинку з Кличком через "рабський контракт"

Повєткін відмовився від поєдинку з Кличком через "рабський контракт"

Вільфрід Зауерланд, промоутер російського боксера-важковаговика Олександра Повєткіна, заявив, що бій росіянина з Володимиром Кличком зірвався через "рабський контракт", який запропонував Кличко. За словами Зауерланда, запропонований росіянину контракт був найгіршим з тих, що він коли-небудь бачив, пише німецьке видання Bild.

Про відміну бою Кличко - Повєткін, який повинен був відбутися 11 вересня у Франкфурті, стало відомо увечері 22 липня. Головною причиною цього рішення, прийнятого Міжнародною федерацією боксу (IBF), стала відмова Повєткіна підписати контракт на бій.

Російський боксер повинен був зробити це до 15 липня - протягом 15 днів після завершення торгів на право проведення поєдинку, виграних 30 червня промоутерською компанією братів Кличків.

Зауерланд не уточнив, що саме йому не сподобалося у запропонованому Повєткіну контракті. 20 липня на сайті Федерації професійного боксу Росії було опубліковано інтерв"ю з російським промоутером Повєткіна Володимиром Хрюновим.

Він заявив, що у контракті є деякі складнощі. Зокрема, Хрюнов розповів, що Кличко виходить на ринг у рукавичках, зроблених на замовлення, і до бою вони повинні пройти сертифікацію.

19 липня Повєткін не з'явився на офіційну прес-конференцію, присвячену бою з Кличком, яка пройшла у Франкфурті. Росіянин, який готувався до поєдинку в США, пояснив свій вчинок запаленням носових пазух. Представники Повєткіна також не з'явилися на прес-конференції, що викликало невдоволення Кличка.

22 липня інтернет-видання fightnews.com повідомило, що IBF не тільки скасувала бій Повєткіна з Кличком, але і має намір позбавити росіянина звання офіційного претендента на титул IBF, яким володіє Кличко. Замість Повєткіна 11 вересня суперником українського боксера стане нігерієць Семюел Пітер.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Повєткін відмовився від поєдинку з Кличком через "рабський контракт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути