вівторок, 19 червня 2012 18:03

"Поверніть на Хрещатик бомжів, буде менше сміття", - київські двірники
7

Смітять у Києві лише свої та росіяни
Фото: Фото: Сергій Чирук
Двірники працюють у дві зміни
Бомжі допомагають двірниками збирати сміття
Шведи акуратно ставлять пляшки під тротуаром

"Як мене вже задовбав цей смердючий Хрещатик, - спльовує на асфальт 52-річна Ніна Володимирівна, столичний двірник. - Краще б сюди бомжів запустили. Вони би пляшки визбирали. Нам на руки легше б було".

Жінка у хустці і синій робочій жилетці збирає пляшки біля урни у фан-зоні на Хрещатику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Посол Швеції матюкався б, якби був українцем"

"Я за день так того мусора натягаюсь, що вдома вже руки підняти негодна. Гляньте, які у мене мозолі", - простягає замазані долоні. На кількох пальцях видно червоні мозолі. - Ці фанати пообсцикали нам весь Хрещатик. Чуєте, як смердить. Пива понапиваються. А туалетів поставили мало. Вони до них не добігають і в черзі стояти не годні".

Зупиняється біля переповненої урни. З неї стирчать пластикові пляшки з-під мінералки і пива. Навколо урн стоїть ще зо 30 порожніх пляшок.

"Поверніть на Хрещатик бомжів, буде менше сміття. Дай сюди двох-трьох мужиків з торбами, вони раз-два все визбирали б. Та й копійку люди б мали. А так заробляють тільки бомжі і цигани, які на сміттєзвалищах працюють. Мій знайомий працює на сміттєвозі. Коли приїжджає на звалище, його там вже усі бомжі знають. Біжать і просять поближче до них висипати. Бутилки розфасовують у сумки по їхній ціні. Здають у найближчому пункті склотари за 2 кілометри від сміттєзвалища".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двірники скаржаться на вболівальників і збільшення сміття у центрі Києва

Жінка отримує 1700 грн заробітньої плати.

"На період Євро ми всі працюємо у дві зміни. Начальство обіцяло виписати преміальні. Найбільше роботи у день матчів. Тоді людей купа. Пляшки під ногами валяються, а то дуже опасно. У штовханині хтось може впасти, побитися".

Каже, іноземці викидають сміття в урни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 тонн сміття викачали еко-волонтери з приймаючих міст Євро-2012

"Французів і німців тут бачила, вони серед вулиці нічого не викидають. Якщо нема смітника, то несуть мусор з собою у жмені, або ховають у кишеню чи рюкзак. Британці навіть окурків на асфальт не кидають. Скрізь з ними носяться, поки попільничку або урну не знайдуть. Шведи ставлять під тротуар порожні пляшки, або лишать на столах у ресторанах і кафе. А наші і русскі все кидають під ноги. Вчора збираю сміття, а один мордоворот підійшов і пальцем мені вказує, де я должна прибрати. Уявив себе начальником".

Зараз ви читаєте новину «"Поверніть на Хрещатик бомжів, буде менше сміття", - київські двірники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути