четвер, 09 липня 2009 14:49

Помер перший український боксер, який став чемпіоном СРСР

Помер перший український боксер, який став чемпіоном СРСР

Вчора, 8 липня, на шістдесят другому році життя раптово помер майстер спорту СРСР міжнародного класу Олег Миколайович Ліфанов.

Олег Миколайович все своє життя присвятив боксу. У 1971 році він став першим боксером з УРСР, хто виграв чемпіонат Радянського Союзу. За свою спортивну кар"єру Олег Ліфанов неодноразово ставав призер чемпіонатів СРСР, в 1971 році став призером Спартакіади народів СРСР, був чемпіоном Спортивного комітету дружніх армій 1972, 1974 рр. і фіналістом СКДА 1973, 1975 рр., був дворазовим володарем особистої першості Кубка СРСР 1969, 1972 рр.. Після закінченню активних виступів викладав в одному з військових училищ, майор Озброєних сил у відставці .

Олег Миколайович стояв у витоків становлення професійного боксу в Україні. Будучи суддею міжнародної категорії, він довгий час працював в Національній лізі професійного боксу України. До останнього дня він був відданий своїй справі і улюбленому виду спорту. Він активно готувався до поїздки до Одеси, щоб 18 липня взяти участь в турнірі професійного боксу, але, на превеликий жаль, його життя передчасно обірвалося.

Керівництво НЛПБ України, спортсмени і тренерський склад, журналісти, які знали Олега Миколайовича глибоко тужать з нагоди його передчасної кончини. Висловлюємо співчуття рідним і близьким, всім хто знав Олега Миколайовича Ліфанова і працював разом з ним.

За матеріалами Турнір, Bagnet.

Зараз ви читаєте новину «Помер перший український боксер, який став чемпіоном СРСР ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути