четвер, 02 липня 2009 09:34

Триразовий чемпіон світу з боксу застрелився

Триразовий чемпіон світу з боксу застрелився

Триразовий чемпіон світу з боксу Алексіс Аргуельо знайдений мертвим у своєму будинку в Нікарагуа. За попередніми даними, причиною смерті 57-річного боксера, який займав пост мера нікарагуанської столиці Манагуа, стало самогубство. Точну причину смерті Аргуельо визначить розтин.

Смерть Аргуельо, який був знайдений з вогнепальною раною в грудях, спонукала президента Нікарагуа Даніеля Ортегу відмінити візит до Панами, де Ортега планував відвідати церемонію інавгурації президента цієї країни Рікардо Мартінеллі.

Аргуельо знайшли з вогнепальною раною в грудях

У 1980-і роки Аргуельо воював проти уряду Ортеги, який тоді був президентом і лідером Сандіністського фронту національного звільнення (СФНО). Проте у 2008 році Аргуельо вступив в СФНО і виграв вибори мера Манагуа. Опоненти заявляли, що вибори були фальсифіковані.

Аргуельо провів на професійному рингу 90 поєдинків. У них він здобув 82 перемоги (зокрема 65 - нокаутом) і зазнав вісім поразок. Аргуельо ставав чемпіоном світу з боксу в трьох вагових категоріях - до 57,2 кілограма, до 59 кілограмів, а також у вазі до 61,2 кілограма.

У 1992 році Аргуельо був введений в Міжнародний зал слави боксу. У 2008 році Аргуельо був прапороносцем олімпійської збірної Нікарагуа на Іграх-2008 у Пекіні. Авторитетний журнал The Ring включив його у список 100 найкращих нокаутерів всіх часів. Аргуельо зайняв у цьому списку 20-е місце.

За матеріалами Лента, АР

Зараз ви читаєте новину «Триразовий чемпіон світу з боксу застрелився ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути