субота, 09 червня 2012 16:53

"Поляків люблю не дуже. Але вони проводять разом з нами Євро", - із львівської фан-зони на матчі-відкритті
25

Більше десяти тисяч людей зібралися у Львівській фан-зоні 8 червня
Фото: Фото: Павло Паламарчук
Більшість уболівальників становили місцеві жителі
Їхати на матч до Варшави польським уболівальникам було занадто дорого

Учора, 8 червня, понад десять тисяч людей зібралося у львівській фан-зоні для перегляду матчу-відкриття Євро-2012. Вона розташована у центральній частині міста перед Оперним театром. Переважну більшість становили місцеві жителі. Також були німці, американці, італійці, австрійці, голландці, португальці та данці. Найбільшу кількість приїжджих вболівальників становили поляки. Вони групою розмістились у самому центрі площі перед екраном. Поляки на обличчях були розмальовані у національні прапори своєї країни. Дехто мав парики біло-червоного кольору.

Ми приїхали сюди із Перемишля, - розповів Адам Якубовскі. – Їхати на матч у Варшаву було занадто дорого для нас. У столиці ніде яблуку впасти. Та і ціни на прожиття, харчі вищі ніж в Україні. Але підтримати свою збірну хотілось. Тож ми організувались і приїхали до Львова. Тут ми вже не вперше. Знаємо місто. Зупинилися в хостелі. Господиня добре нас знає. Забронювали його для себе ще місяць тому за досить помірною ціною. а пиво та їжа у Львові завжди були дешеві і на Євро не надто зросли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірні Польщі та Греції зіграли внічию у драматичному матчі

Інші фани в більшості підтримували збірну сусідньої держави. Голосно раділи забитому голу поляків. Матюкалися та освистували суддю, коли той показав червону картку голкіперу польської дружини.

Взагалі то, поляків люблю не дуже, - сказав Володимир Сирко. – Але вони проводять разом з нами Євро. Тому варто їх теж підтримувати. Має ж бути якась толерантність. Впевнений, що вони вболіватимуть за нашу збірну теж.

Після матчу багато фанів підходило до поляків тисли їм руки, пригощали пивом. Запевняли, що їх збірна вийде із групи.

Зараз ви читаєте новину «"Поляків люблю не дуже. Але вони проводять разом з нами Євро", - із львівської фан-зони на матчі-відкритті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути