середа, 28 квітня 2021 10:04

Польський арбітр демонтував російський прапор на очах у вболівальників

Польський арбітр демонтував російський прапор на очах у вболівальників
Табличку з прапором знімали під час трансляції. Фото: скріншот трансляції

У Польщі під час матчу за звання чемпіонки світу з міжнародних шашок, у якому беруть участь представниця Росії Тамара Тансиккужина й Наталія Садовська з Польщі, суддя змагань побачив на змагальному столі російський прапор і прибрав його.

"Мені зателефонували від імені колишнього міністра спорту Вітольда Баньки й попросили прибрати зі столу російський прапор попри те, що партія тривала. Я не знав, як відреагує Тансиккужина, але мені необхідно було це зробити", повідомляє "Телеграф".

"Польська сторона не зробила нічого поганого. На додаток, ми зробили більше, ніж мали. FMJD (Всесвітня організація шашок) проігнорувала ухвалені в грудні рішення Спортивного арбітражного суду про заборону використання російської символіки на змаганнях. Отже, якщо ми негайно нічого не змінимо, FMJD буде виключена з ВАДА (Всесвітнього антидопінгового агентства)", - заявив експрезидент Європейської федерації шашок Яцек Павлицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став чемпіоном світу із шашок

Тансиккужина поступається після чотирьох раундів Садовській вубитві за титул чемпіонки світу. Матч складається з дев'яти раундів, у кожному розігрується 12 очок. Переможець має набрати 54 очки. На цей момент Садовська веде в матчі з рахунком 32:16. Завершиться протистояння 3 травня.

Зараз ви читаєте новину «Польський арбітр демонтував російський прапор на очах у вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути