понеділок, 28 травня 2012 14:11

Поліція заарештувала капітана "Лаціо" і обшукала будинок наставника "Ювентуса"

Поліція заарештувала капітана "Лаціо" і обшукала будинок наставника "Ювентуса"

Італійська поліція допитала захисника "Зеніта" і збірної Італії Доменіко Крішито, який раніше виступав за Дженоа, у зв'язку з підозрою в участі в договірних матчах, повідомляє Corriere dello Sport.

А капітан Лаціо Стефано Маурі і взагалі виявився узятий під варту. Крім Маурі, поліція Кремони заарештувала ще 18 осіб, які за відомостями слідства, так чи інакше мають відношення до договірних матчів. У їх числі колишній одноклубник Крішіто Омар Міланетто, який у період з 2006 по 2011 роки захищав кольори Дженоа, а нині виступає за Падова.

За інформацією італійської преси, слідчим стало відомо, що Маурі і Маланетто брали активну участь в організації матчів, результат яких був відомий заздалегідь, а організатором всієї мережі нелегальних ставок є власник букмекерської контори в Сінгапурі Енг Тан Сіт.

Крім того, в будинках 30 людей в Італії були проведені обшуки на наявність документів, що мають підтвердження до договірних матчів. Допитаний був також і головний тренер Ювентуса Антоніо Конте, який завоював з клубом титул Чемпіона країни. Більш того, у нього вдома був проведений обшук. Тренер Ювентуса фігурує як підозрюваний у справі про договірні матчі. 42-річного фахівця звинувачують в тому, що він був обізнаний про те, що два матчі Сієни, де він працював в якості наставника в сезоні 2010/2011, носили договірний характер.

Раніше повідомлялося, що Федерація футболу Італії почала масштабне розслідування з приводу організації договірних матчів. Під підозру потрапили 22 клубу і 61 чоловік.

Нагадаємо, що шість років тому, перед чемпіонатом світу 2006 року в Німеччині в італійському футболі вибухнув корупційний скандал, більш відомий як Кальчополі, за підсумками якого Ювентус був позбавлений двох скудетто і засланий в серію В, а з багатьох клубів були зняті очки.

А минулого літа колишній капітан Аталанти Крістіан Доні був дискваліфікований на 3,5 роки за участь в організації незаконних ставок на матчі.

За матеріалами sportbox.ru, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Поліція заарештувала капітана "Лаціо" і обшукала будинок наставника "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути