Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 15:29

Чому перемога над фінами може стати ключовою

Чому перемога над фінами може стати ключовою
Збірна України здобула першу виїзну перемогу у кваліфікаційному турнірі Кубку світу-2018

Результат матчу у Тампере списує все, тому що збірна України підходила до нього у дуже поганій "точці". Апріорі – психологічна втома від минулого сезону. Наприклад, у динамівців, які програли все, що можна.

По-друге, потенційний лідер команди здебільшого провів цей сезон на лаві запасних. По-третє, не виправдали надій ті, навколо яких Шевченко хотів будувати нову команду.

І, нарешті, головне: кожний сезон УПЛ тільки підкреслює падіння нашого чемпіонату. У ньому деградують усі. І гравці "Шахтаря", базового клубу збірної, також.

Відповідно – на сьогодні різниця у класі між українцями та фінами, якщо і є, то невелика. І ми уже не говорили про фаворитизм нашої команди – так, як це було перед одеським матчем. Просто зобов'язані були брати три очки. Саме брати – це слово якнайточніше характеризує стан збірної України. І сам Шевченко це розуміє. Слова про красивий стиль збірної позаду. Реальність така: перемагати Фінляндію треба у битві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко зупинив бійку фанатів після матчу Фінляндія - Україна


І єдине, чим поки може "козиряти" наставник – довіра молодим. Саме тому останнім на поле у наших виходить 20-річний Шепелєв, про якого ще взимку мало що чув. Проти Фінляндії ризику практично ніякого. Інша річ, що ніхто з цих молодих поки не витримує рівня гри на довгій дистанції. Компліменти Соболю залишилися позаду, гра Матвієнка теж не викликала учора таких схвальних відгуків, як після загребського матчу.

З усіх негативних моментів учорашньої гри – провального першого тайму, невміння зіграти по рахунку – 1:0 і мінімальної перемоги в умовах, коли різниця забитих та пропущених м'ячів – перший чинник в умовах рівної кількості очок – треба відзначити якісну "роздягальню", проведену тренерським штабом у перерві. Були побоювання, що чим довше триматиметься нульовий рахунок, тим безнадійнішою буде гра наших. Нічого подібного. Перші хвилини другого тайму засвідчили: в нашому футболі все погано, але не настільки, щоб не притиснути Фінляндію до її воріт.

Якщо до осені змін у ситуації не буде – більшість готова це прийняти. І три очки у Фінляндії не матимуть великого значення. Але якщо Хачеріді знайде спільну мову з Хацкевичем, Гармаш продовжить грати бодай на "весняному" рівні, Коноплянка – а хоч би й у "Славії", Зінченко знайде кращий клуб, ніж ПСВ, то і позиції команди Шевченка зростуть.

І тоді перемога в Тампере стане ключовою. Бо саме вона поки дає надію на продовження боротьби, хай результати інших матчів шостого туру склалися для нас невдало. І саме ця перемога підтримує у нас інтерес на заключному відрізку боротьби у кваліфікації.

У кваліфікаційному турнірі Кубку світу-2018 зіграно шість турів. Становище команд у нашій групі: 1. Хорватія - 13 очок. 2. Ісландія - 13. 3. Туреччина - 11. 4. Україна - 11. 5. Фінляндія - 1. 6. Косово - 1.

Матчі 7 туру пройдуть 2 вересня: Україна - Туреччина, Фінлянлія - Ісландія, Косово - Хорватія

Зараз ви читаєте новину «Чому перемога над фінами може стати ключовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути