понеділок, 27 грудня 2021 21:00

Чому "Металісту" не потрібно повертати Тайсона

Чому "Металісту" не потрібно повертати Тайсона
Тайсон три роки виступав за "Металіст". Фото: ФК "Металіст".

За повідомлення ЗМІ, харківський "Металіст" може повернути свого колишнього гравця 33-річного Тайсона. Бразилець може повернутися в Україну вже найближчим часом.

Чому цей потенційний трансфер ризикує стати не успішним?

Вік. Тайсону 13 січня виповниться вже 34 роки. Великого сенсу його запрошувати у першу лігу немає. Влітку він стане ще старшим. Навряд чи, у такому віці це довготривала перспектива для "Металіста".

Втрата швидкості. Головна чеснота Тайсона - швидкість. Зрозуміло, що із віком вона тільки втрачається. Тайсон вже не здатен фізично показувати той рівень футболу, який у нього був 2-3 роки тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Довбик не повинен переходити в "Динамо"

Гроші. Тайсон має серйозні фінансові вимоги. Виступаючи за "Шахтар" він мав найбільшу зарплату серед гравців в Україні - в районі €3 млн за сезон. В "Інтернасіоналі" бразилець отримує у тричі менше. Щоб Тайсон відмовився від контракту із "Інтернасіоалем" до літа 2023 року, йому потрібно платити не менше в Україні. У "Металісті" не має таких зарплат. Команда формується без зіркових футболістів. Потенційний трансфер Тайсона може зруйнувати атмосферу в середині команди через дисбаланс зарплат. "Металіст" не та команда, яка буде розкидатися грошима.

Перехід Тайсона може спровокувати конфлікт із наставником "Металіста" Олександром Кучером

Потенційний конфлікт із тренером "Металіста". Наставник харків'ян Олександр Кучер - молодий тренер. "Металіст" - його перша команда. Кучер та Тайсон грали разом за "Шахтар" та різниця у віці в них п'ять з половиною років. Вистачить тренеру авторитету тримати під контролем норовливого бразильця?

Втрата репутації. Тайсон покидав "Шахтар" із риторикою, що хоче повернутися на батьківщину та грати за рідний клуб "Інтернасіонал". Якщо бразилець перейде у "Металіст", то його репутація в очах фанатів "Інтернасіонала" та "Шахтаря" суттєво впаде.

Тайсон виступав за "Металіст" в сезонах 2010/2013. Потім перейшов до "Шахтаря" за €16 млн. За харківський клуб провів 57 матчів та забив 13 м'ячів. У сезонах 2013/21 захищав кольори "Шахтаря". Шість разів вигравав чемпіонат України. Має у своєму активі вісім матчі та один гол за збірну Бразилії.

"Металіст" лідирує у першій лізі. Команда Кучера випереджає другу команду "Кривбас" на 11 очок.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Металісту" не потрібно повертати Тайсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути