пʼятниця, 15 серпня 2008 09:39

Плавання. Фелпс завойовує вже шосте "золото"

Американський плавець Майкл Фелпс завоював шосту золоту медаль Олімпійських ігор 2008 року. 15 серпня він став кращим на дистанції 200 метрів комплексним плаванням, встановивши новий світовий рекорд (1 хвилина, 54,23 секунди). Срібло дісталося угорцеві Ласло Чеху, а бронза - американцю Райану Лохте.

Фелпс лідирував впродовж всього запливу і випередив Чеха на 2,29 секунди. Раніше на Олімпіаді-2008 американець виграв золоті медалі на дистанціях 400 метрів комплексним плаванням, 200 метрів вільним стилем, 200 метрів баттерфляєм, а також в естафетах 4х100 метрів вільним стилем і 4х200 метрів вільним стилем. У кожному з цих запливів був встановлений світовий рекорд.

Перед Іграми в Пекіні 23-річний Фелпс поставив собі завдання виграти вісім золотих медалей і побити рекорд свого співвітчизника Марка Спітца, який в 1972 році на Олімпіаді в Мюнхені завоював сім нагород вищої проби. На Іграх-2008 Фелпс виступить ще на стометрівці баттерфляєм (16 серпня) і в естафеті 4х100 метрів комплексним плаванням (17 серпня).

Всього за кар"єру американець завоював 12 золотих олімпійських медалей і є найбільш титулованим спортсменом за всю історію проведення сучасних Олімпіад, повідомляє Lenta.ru


Зараз ви читаєте новину «Плавання. Фелпс завойовує вже шосте "золото"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути