вівторок, 27 вересня 2011 13:46

Платіні забив гол на "Олімпійському"

Платіні забив гол на "Олімпійському"

Без п'яти хвилин накритий дах, що захищає від негоди 100% глядацьких місць. Повністю укладений трав'яний газон. Майже всі 70 тисяч стільців. Працююче табло, одне з найбільших в Європі. Завершуються внутрішні роботи, тестуються інженерні системи.

Минулого тижня була озвучена остання цифра готовності арени – 96%. Одне слово, масштабний стадіон напередодні відкриття. У такому вигляді побачив 27 вересня НСК "Олімпійський" президент УЄФА Мішель Платіні.

Випробувавши футбольне поле столичного стадіону, функціонер високо оцінив готовність НСК "Олімпійський" до Євро-2012. Свій візит на головну арену майбутнього турніру президент УЄФА відзначив влучним ударом у ворота НСК. "Без футболістів у 56 років це було зробити легко", – пожартував Мішель Платіні.

Оцінюючи загалом всі чотири українських приймаючих міста, шеф європейського футболу висловив своє задоволення побаченим. "Я можу сказати одне: браво всім відповідальним за підготовку України до Євро-2012 – владі, місцевій владі, державі, місцевим організаційним комітетам. Від імені УЄФА я вдячний всім за внесок у підготовку та будівництво об'єктів. Я задоволений всім, що побачив і те ж саме я скажу президенту України", – поділився своїми враженнями голова УЄФА.

Він також наголосив, що на сьогодні великих проблем в приготуваннях до першості континенту Україна не має. "Кожному місту залишилося вирішити дрібні завдання. Але я впевнений, що вся інфраструктура буде готова. Залишилося лише ввести об'єкти в експлуатацію і підготувати їх до матчів. Для цього нам всім разом ще необхідно трохи попрацювати", – підкреслив Мішель Платіні.

Президент УЄФА відзначив, що на наступній сесії Виконкому УФЄА, яка пройде у Венеції 8-9 грудня, він наголосить, що Україна добре підготувалася до Євро-2012 і підготовчі роботи ведуться чудово.

На запитання журналістів, що Платіні може сказати європейцям, які наступного літа приїдуть до України, він сказав: "Передовсім, я їм скажу, що ми будемо мати чудовий футбол. Весь світ цікавиться Євро-2012, оскільки це популярні змагання, незважаючи на те, що там грають лише європейські команди. По-друге, я їх запрошу відвідати Україну і Польщу, тому що тут надзвичайна атмосфера".

Сьогодні шеф європейського футболу планує провести нараду, а також обговорити з президентом України Віктором Януковичем низку питань стосовно підготовки українських міст до ЧЄ.

Нагадаємо, Київ завершує дводенний інспекційний візит делегації УЄФА на чолі з її президентом Мішелем Платіні містами, які наступного року приймуть Євро-2012. У складі делегації також – член Виконкому УЄФА Франтішек Лавринець, виконавчий директор UEFA Events S.A. Девід Тейлор, комісар Євро-2012 Жак Ламбер та операційний директор UEFA Events S.A. Мартін Каллен. 11-13 жовтня відбудеться аналогічний візит керівництва УЄФА до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Платіні забив гол на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути