субота, 29 листопада 2008 09:32

Платіні сказав "ні" трансферам молодих гравців

У п"ятницю, 28 листопада, президент УЄФА Мішель Платіні виступив із промовою перед 27 міністрами спорту країн Європейського союзу та запропонував внести заборону на трансфери футболістів, молодших за 18 років.

"Сьогодні у світі та Європі відбувається торгівля дітьми. Я не хочу пом"якшувати слова, оскільки ситуація дійсно серйозна. Як ще назвати цей феномен, коли дітей у віці 12-13 років відривають від рідних місць та культури, щоб у майбутньому отримати фінансову вигоду. Саме так зараз відбувається у футболі", - зазначив глава УЄФА.

"Разом із ФІФА ми шукаємо можливі варіанти вирішення проблеми, проте вже зараз треба вживати заходи. Зокрема, можна заборонити трансфери молодих гравців навіть у межах Європейського союзу. У ряді країн є правила, які під загрозою спортивних санкцій забороняють клубам перекуповувати молодь із тренувальних центрів конкурентів. Проте на рівні ЄС таких законів не існує", - сказав Платіні.

Раніше повідомлялося, що президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що збирається відмінити зимове трансферне вікно.

Чемпионат.Ру
Зараз ви читаєте новину «Платіні сказав "ні" трансферам молодих гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути