Ексклюзиви
субота, 05 вересня 2009 12:15

Півзахисник "Шахтаря" Вілліан зацікавив "Барселону"

Півзахисник "Шахтаря" Вілліан зацікавив "Барселону"

Вілліан Боргес та Силва - один з гравців, якого іспанська "Барселона" намагатиметься придбати під час зимового трансферного вікна. Поки інтерес до 21-річного бразильського півзахисника "Шахтаря" обмежився переговорами на "Камп Ноу" спортивного директора Чікі Бегірістайна з агентом футболіста Ніколою Франко, повідомляє каталонське видання El Mundo Deportivo.

На відміну від Робіньйо, Вілліан вже не зможе допомогти "Барселоні" у весняній частині Ліги чемпіонів, оскільки вже пограв у матчах "Шахтаря" з "Тімішоарою". Проте його стиль гри схожий на форварда збірної Бразилії і відповідає потребам Гвардіоли. Правша у "гірників" грає на лівому фланзі. Володіє гарною технікою, швидкісним дріблінгом і сильним дальнім ударом. У 29 матчах (21 в старті) минулого чемпіонату України забив п"ять м"ячів, ставши за сезон ключовим гравцем команди.

Вілліан виступав за молодіжні збірні Бразилії, тому напевно знаходився під пильним оком скаутів "Барселони". Ще одна важлива деталь: Пеп Гвардіола міг бачити його гру, коли аналізував відео Дмитра Чигринського.

Головна перешкода трансферу, на думку каталонського видання, - буде складно домовитися з президентом Рінатом Ахметовим. Вілліан перейшов у "Шахтар" у 2007 році з "Корінтіанса" за 14 мільйонів євро, підписавши з "гірниками" п"ятирічний контракт. У ньому є пункт, згідно з яким бразилець може залишити "Шахтар" за суму компенсації в 30 мільйонів євро. І хоча у Жоана Лапорти і Ріната Ахметова налагодилися гарні стосунки, президентові "Барселони" доведеться дуже сильно постаратися, щоб викупити з Донецька нову "зірку".

Терикон

Зараз ви читаєте новину «Півзахисник "Шахтаря" Вілліан зацікавив "Барселону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути