пʼятниця, 21 травня 2010 17:48

Півзахисник "Карпат" побив рекорд Белькевича

Півзахисник "Карпат" побив рекорд Белькевича

До нинішнього сезону головними розпасовщиками чемпіонату ставали представники донецького "Шахтаря", київського "Динамо", харківського "Металіста", донецького "Металурга" та одеського "Чорноморця". Футболіст львівських "Карпат" переможцем у конкурсі асистентів став вперше ...

Рекорд Валентина Белькевича за кількістю гольових передач тримався дев'ять років. І мало хто міг подумати, що повторити досягнення легендарного динамівського півзахисника зуміє представник львівських "Карпат". Ним став Денис Кожанов.

Свою кар'єру Денис Кожанов починав в нападі, але вже в "Карпатах" зарекомендував себе як фланговий гравець. При цьому називати кращого асистента українського чемпіонату фахівцем вузького профілю ні в якому разі не можна, і в цьому можна переконатися навіть за статистикою його результативних дій.

Так, безпосередньо після флангових атак з передач Кожанова забили чотири м'ячі. При цьому потрібно відзначити, що починав сезон Денис на лівій бровці, а потім його перевели на протилежний фланг. Правда, лівою ногою "зелено-білий" розпасовщик виконав лише один гольовий пас, а решта 13 віддав правою.

У тактичному сенсі Денис Кожанов - гравець досить універсальний. Так, відразу п'ять своїх результативних передач він віддав безпосередньо зі стандартних положень, однак стільки ж пасів його партнери втілили в голи в результаті позиційного наступу. Плюс чотири рази Кожанов організовував взяття воріт під час контратак.

Примітно, що практично всі свої результативні дії півзахисник "Карпат" виконував далеко не в статичному положенні, а на високій швидкості. Погодьтеся, з п'ятьма кілограмами зайвої ваги це було б неможливо ...

Після передач Дениса Кожанова в минулому чемпіонаті забивали голи вісім гравців. Частіше за всіх - Батіста (чотири) і Артем Федецький (три).

За матеріалами sport.ua

Зараз ви читаєте новину «Півзахисник "Карпат" побив рекорд Белькевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути