середа, 02 травня 2018 11:09

Після перемоги нас повезли на банкет: київське "Динамо" вдруге виграло Кубок володарів кубків

Після перемоги нас повезли на банкет: київське "Динамо" вдруге виграло Кубок володарів кубків
"Динамо" вдруге виграло фінал із рахунком - 3:0

2 травня 1986 року київське "Динамо" вдруге в своїй історії виграло Кубок володарів кубків. У фіналі у французькому місті Ліон кияни здолали мадридський "Атлетіко" – 3:0. Відзначилися Заваров, Блохін і Євтушенко.


"Абсолютної впевненості в перемозі не було, – згадує лівий захисник команди Анатолій Дем'яненко. – Ми громили усіх суперників на шляху до фіналу. "Утрехт" отримав – 4:1, "Університатя" – 3:0, "Рапід" – 4:1 і 5:1, "Дукла" – 3:0. У домашніх матчах із "Університатя" і "Дуклою" ми забивали по три м'ячі ще до перерви. "Рапіду" в першому таймі забили чотири. Тобто команда була на підйомі, в накаті. 27 квітня ми перемогли найпринциповішого суперника – "Спартак", 2:1. Рахунок був оманливий. Ми повністю домінували, а свій гол "Спартак" забив на останніх хвилинах. Тому самовпевненості в майбутній перемозі над "Атлетіко" не було. А от упевненості в своїх силах нам не бракувало".

У ніч перемоги ніхто не спав. Та який міг бути сон після виграшу трофею?


Кияни відкрили рахунок уже на 5-й хвилині гри. М'яч забив Олександр Заваров.


"Швидкий гол нас заспокоїв, але не було другого й третього. Зазвичай ми забивали кілька м'ячів і деморалізували суперника, – згадує Дем'яненко. – Але "Атлетіко" встояв. Згодом, навіть трохи притиснули нас. Це все тяглося досить довго. Голи Блохіна та Євтушенка трапилися один за одним. Олег забив на 85-й, а Вадим – на 87-й хвилині".


Анатолій Васильович не пам'ятає, скільки шампанського поміщалося в Кубок кубків.


"У Ліоні нас повезли на банкет. Добре пам'ятаю, що кожен гравець мав підійти до мікрофона й виголосити коротеньку промову. Після банкету автобусом поїхали в Париж. Звідти літаком – до Москви. У ніч перемоги ніхто не спав. Та який міг бути сон після виграшу трофею?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське "Динамо" у футболках збірної СРСР розбило чемпіонів світу на чолі з Марадоною


Невдовзі після тріумфу Федерація футболу СРСР звільнила тодішнього головного тренера збірної Едуарда Малофеєва. Замість нього призначили Валерія Лобановського.

Зараз ви читаєте новину «Після перемоги нас повезли на банкет: київське "Динамо" вдруге виграло Кубок володарів кубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути