четвер, 24 липня 2008 12:26

Після наступного "Мастерса" Надаль може стати першою ракеткою

Вже наступного тижня на турнірі в Цинцинатті фактично може змінитися володар тенісної корони. У іспанця Рафаеля Надаля є всі шанси обійти в рейтингу ATP багаторічного лідера чоловічого тенісу швейцарця Роджера Федерера.

Надаль зараз відстає від Федерера на 770 рейтингових очок. Після поразки швейцарця в другому раунді та в разі завоювання іспанцем титулу в Торонто різниця між тенісистами може скоротитися до 275 балів.

Нагадаємо, що Федереру на двох турнірах (у Торонто і Цинцинатті) необхідно було захистити 850 очок - фінал і титул. Надаль минулого року завоював 230 очок, дійшовши до півфіналу в Канаді та поступившись на самому старті в Цинцинатті.

Іспанець фактично може стати першим номером світового рейтингу у разі потрапляння у фінал в США і раннього програшу Федерера, що після Торонто вже не виглядає фантастичним сценарієм. Проте навіть в цьому випадку Надаль очолить рейтинг лише після 18 серпня. Так виходить через зрушення календаря на догоду Олімпіаді в Пекіні. У минулому сезоні турніри в Торонто і Цинцинатті проводилися на два тижні пізніше, відповідно й очки, зароблені на них, знімуться трохи пізніше.

Нагадаємо, що Роджер Федерер вже 234 тижні беззмінно займає тенісний трон, зійшовши на нього 2 лютого 2004 року. Рафаель Надаль, у свою чергу, 157 тижнів безперервно є другим номером світової класифікації, піднявшись на це місце 25 липня 2005 року. Обидва досягнення є рекордами.

"Чемпіонат"

Зараз ви читаєте новину «Після наступного "Мастерса" Надаль може стати першою ракеткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути