пʼятниця, 16 березня 2018 09:27

Пишаємось: на Паралімпіаді українці вибороли "золото" і 2 "срібла"

Пишаємось: на Паралімпіаді українці вибороли "золото" і 2 "срібла"
Віталій Лук'яненко взяв золото. Фото radiosvoboda.org

На 7-й день Паралімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані українська збірна поповнила скарбничку 3 нагородами, серед яких "золото" і 2 "срібла".

В останній гонці з біатлону серед чоловіків з вадами зору Україна виборола 2 нагороди – паралімпійським чемпіоном став Віталій Лук'яненко, який фінішував з часом 45 хв. 12,9 с. Українець не закрив 1 мішень. Це вже 2-ге "золото" у спортсмена на цій Паралімпіаді. Срібну нагороду здобув також представник української команди. Олександр Казік припустився 2 помилок на вогневих рубіжах та відстав від свого співвітчизника на 23,6 с.

3-м подолав дистанцію француз Ентоні Челенсон.

На дистанції 12,5 км з біатлону у гонці серед жінок з вадами зору Оксана Шишкова фінішувала другою, показавши результат 39 хв. 31,1 с. Вона стала єдиною спортсменкою України, яка всі свої гонки завершувала з нагородами. Паралімпійською чемпіонкою стала представниця команди під білим прапором Михайлина Лисова. Її час – 37 хв. 42,6 с. Бронзову нагороду здобула німкеня Клара Клуг. Ще одна українка Ольга Прилуцька стала четвертою.

На сьогодні Україна на Паралімпійських іграх здобула 19 нагород і посідає 4-те місце в загальному заліку, поступившись США, нейтральним атлетам і Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна бойкотуватиме всі турніри в Росії

Біатлоніст Віталій Лук'яненко виборов першу золоту медаль для України на XII Паралімпійських іграх в Пхьончхані, Республіка Корея. Спортсмен посів перше місце в біатлонній гонці на 7,5 км серед учасників з вадами зору.

Зараз ви читаєте новину «Пишаємось: на Паралімпіаді українці вибороли "золото" і 2 "срібла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути