неділя, 29 травня 2011 12:06

Піке зрізав сітку воріт на "Вемблі"
45

Фото: Reuters

"Барселона" завершила сезон-2010/11 надзвичайно видовищною перемогою над "МЮ" у фіналі Ліги чемпіонів. На голи Педро, Ліонеля Мессі та Давіда Вільї "червоні дияволи" відповіли атакою Вейна Руні, чого виявилося замало для успіху. Як наслідок, Хосеп Гвардіола виграв із своєю командою другий за три роки Кубок чемпіонів.

Найсильніший клуб Англії напрочуд бурхливо розпочав зустріч, сподіваючись здивувати суперника агресивним пресингом. Однак каталонці витримали цей спурт аби потім надійно прибрати під власний контроль і м'яч, і перебіг подій на "Вемблі". Часом здавалося, що "Барселоні" протистоїть не потужний "МЮ", а якась посередня команда - настільки легко новоспечений чемпіон Іспанії організовував момент за моментом біля воріт Едвіна ван дер Сара.

Зокрема, на 16-й хвилині масовану атака каталонців, яку після прострільної передачі з правого флангу у виконанні Хаві намагався завершити Давід Вілья. Але "сімці" номінальних господарів не пощастило - м'яч пройшов поруч із стійкою. Майже одразу екс-нападник "Валенсії" потужно пробив з-за меж штрафного майданчику, і знову йому не поталанило, як не вдалося забити і з третьої спроби ще за два оберти секундної стрілки.

Утім, лещата "Барси" лише міцнішали, і коли після кинджальної передачі Хаві на Педро той холоднокровно відкрив рахунок, вразивши ближній кут, це було цілком закономірним підсумком 27-ми хвилин тотальної переваги "гостей". Щоправда, "Юнайтед" із роллю статиста погоджуватися не став. За меншої ліпшої нагоди британці відповідали швидкими контрвипадами, один з яких невдовзі завершив Вейн Руні, скориставшись пасом Раяна Гіггза.

Після відновлення рівноваги на полі ніщо не змінилося. Іспанці продовжували наполегливо шукати шляхи до воріт манкуніанців, і щонайменше двічі щастя було на боці підопічних сера Алекса Фергюсона. Особливо ж - в епізоді за участі Вільї та Ліонеля Мессі, якому не вистачило якихось міліметрів, аби переправити м'яч у ціль. Врешті решт на перерву команди пішли за рівноваги на табло, проте ці проміжні 1:1 не дуже відповідали тому, що бачив "Вемблі".

Фортуна продовжила вболівати за "МЮ" і в другому таймі. Наприклад, лише протягом однієї атаки на 52-й хвилині синьо-гранатовим не судилося вийти вперед - спочатку ван дер Сар у відчайдушному стрибку відбив удар в упор Даніела Алвеса, а Патріс Евра не дозволив Мессі добити у порожні ворота. Але вже наступну атаку Лео довів до логічного завершення. Його сольний прохід та "постріл" метрів з 20-ти не змогли нейтралізувати ані захист, ані голкіпер - 2:1.

Ван дер Сару, що проводив останню гру у великому футболі, доводилося рятувати своїх партнерів ще неодноразово. Його воротам загрожували Андрес Інієста, Хаві, Мессі, Вілья... Саме останній, до речі, продовжив гольову феєрію "Барси", фантастичним обвідним ударом зірвавши павутиння з правої від себе "дев'ятки" - 3:1. Після цього каталонський клуб трохи пригальмував, дозволивши "Манчестеру" наостанок пограти уперед, однак то були лише крихти з "барського столу"...

Зараз ви читаєте новину «Піке зрізав сітку воріт на "Вемблі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути