субота, 28 травня 2011 23:38

"Барселона" виграла Лігу чемпіонів

"Барселона" виграла Лігу чемпіонів

Іспанський футбольний клуб "Барселона" виграв Лігу чемпіонів УЄФА. У фіналі, який пройшов 28 травня в Лондоні на стадіоні "Вемблі", "Барселона" обіграла англійський "Манчестер Юнайтед" з рахунком 3:1. Голи у складі іспанської команди забили Педро Родрігес, Ліонель Мессі і Давід Вілья.

Педро відкрив рахунок на 27-й хвилині зустрічі. На 34-й хвилині у складі "Манчестера" відзначився форвард Вейн Руні. Повтор показав, що півзахисник "МЮ" Райан Гіггз в епізоді, що передував голу Руні, швидше за все, знаходився в офсайді. Однак арбітр гол зарахував.

Вирішальної переваги "Барселона" домоглася на початку другого тайму. На 54-й хвилині відзначився аргентинець Ліонель Мессі, а на 70-й хвилині - Давід Вілья, який забив гол у верхній кут воріт Едвіна ван дер Сара. Кращим гравцем матчу було визнано Мессі.

"Барселона" виграла Лігу чемпіонів учетверте у своїй історії. Раніше каталонці перемагали в цьому турнірі в 1992, 2006 і 2009 році, причому два роки тому у фіналі "Барселона" також взяла гору над "Манчестером", пише "Лента".

Фінал

Барселона Іспанія - Манчестер Юнайтед Англія - 3:1 (1:1, 2:0)

Голи: 1:0 - Педро (27), 1:1 - Руні (34), 2:1 - Мессі (54), 3:1 - Вілья (70).

БАРСЕЛОНА: Вальдес, Дані Алвес (Пуйоль, 88), Маскерано, Піке, Абідаль, Іньєста, Хаві, Бускетс, Педро (Афеллай, 90), Мессі, Вілья (С. Кейта, 86).

МЮ: ван дер Сар, Евра, Відіч, Ріо Фердинанд, Фабіо (Нані, 69), Каррік (Скоулз, 77), Гіггз, Пак Чжи Сун, Валенсія, Х. Ернандес, Руні.

Попередження: Дані Алвес (60), Каррік (61), Валенсія (79), Вальдес (85).

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" виграла Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути