субота, 30 квітня 2022 19:50

Підвищення не буде. Збірна України з хокею програла Японії на чемпіонаті світу

Підвищення не буде. Збірна України з хокею програла Японії на чемпіонаті світу
Збірна України програла Японії на чемпіонаті світу з хокею. Фото: iihf.com

У суботу, 30 квітня, національна збірна України провела свій третій матч на чемпіонаті світу 2022 року з хокею у Дивізіоні IB. Суперником підопічних Вадима Шахрайчука стала команда Японії, яка ще не програвала на цьому турнірі.

Для збереження шансів на підвищення в дивізіоні українським хокеїстам була потрібна лише перемога в основний час. Статистика зустрічей проти японців останнім часом була не на користь нашої команди - на двох останніх чемпіонатах світу були поразки 2:3 та 1:7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поступилася Польщі на чемпіонаті світу з хокею

Винятком не стала і ця гра на чемпіонаті світу в польському місті Тихи. Старт поєдинку пройшов за рівної боротьби, проте далі на збірну України чекав неприємний сюрприз у вигляді двох пропущених шайб з інтервалом в одну хвилину.

Від такого нокдауну наша команда не змогла швидко відійти, а в середині періоду Сергій Писаренко був змушений виймати шайбу зі своїх воріт утретє. Суперник сам об'їхав наших захисників і точно кинув "снаряд" у верхній кут.

Хоч як би хотіли наші хокеїсти повернутися в гру, цьому завадили й численні вилучення. Українська збірна тричі грала в меншості та змушена була оборонятися. Втім, більше японці в першому періоді закинути не змогли, і команди пішли на перерву.

У другому періоді жах для української збірної продовжився, оскільки японські хокеїсти змогли довести справу до закинутої шайби, реалізувавши розпочату наприкінці першої 20-хвилинки більшість.

Коли склади нарешті стали рівними, Україна провела кілька непоганих атак на ворота суперника, одна з яких могла закінчитися їхнім взяттям, але шайба після рикошету прослизнула поряд зі стійкою.

Проте свого наші хокеїсти досягли трохи пізніше, коли на 26-й хвилині Ігор Мережко з правого краю накинув шайбу на п'ятак, де найспритнішим виявився Віталій Лялька.

Далі відбулася чергова "перестрілка", що завершила другу третину матчу на користь Японії. На шайби японців українська збірна відповіла лише голом Олексія Ворони, котрий чудово зіграв на п'ятаку суперника після дальнього кидка. Після другого періоду наша команда поступалася з рахунком 2:6.

На старті третього періоду українці отримали шанс розіграти більшість, але знову цим не скористалися. Більше того, граючи вже за рівних складів, українські хокеїсти загралися біля своїх воріт і пропустили всьоме. А за секунду до фінальної сирени Японія увосьме засмутила українську збірну. Матч завершився з рахунком 8:2 на користь Японії, яка продовжить боротьбу за підвищення матчем проти поляків.

Україна після цієї поразки всі шанси перейти на дивізіон вище втратила. Також не опуститься наша команда і нижче, тому остання гра на турнірі проти Естонії матиме лише формальний характер.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення не буде. Збірна України з хокею програла Японії на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути