Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2009 14:54

Під час гонки загинув 18-річний син чемпіона "Формули-1"

  Генрі разом зі знаменитим батьком
Генрі разом зі знаменитим батьком

Під час другої гонки "Формули-2", яка пройшла в минулі вихідні на трасі Брендс Хетч, загинув 18-річний пілот Генрі Сартіс, син чемпіона "Формули-1" 1964 року Джона Сартіса.

Як повідомляє видання Autosport, під час гонки Генрі Сартіс отримав травму голови від удару колеса, що відламалося від іншої машини, - її пілот, Джек Кларк, помилився в одному з поворотів і вилетів у відбійник.

Після удару колесом, Сартіс знепритомнів і на високій швидкості вилетів з траси. Гонка була зупинена, а медперсонал траси спробував надати пілотові першу допомогу до прибуття медичного вертольота. Пізніше Генрі Сартіс був доставлений в госпіталь, де помер від отриманих травм.

Генрі Сартіс почав свою гоночну кар"єру з виступу в картингу, вигравши юніорський чемпіонат в 2005 році. У 2007 році він перейшов в "Формулу BMW", де виступав за команду Карлін Моторспорт і зайняв друге місце за підсумками сезону. У 2008 році Генрі провів в "Формулі Рено", де виграв одну гонку Зимової серії і тричі фінішував на подіумі в чотирьох гонках.

На трасі Брендс Хетч Сартіс виграв поул і фінішував третім в першій гонці вікенду.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Під час гонки загинув 18-річний син чемпіона "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути