пʼятниця, 09 березня 2012 11:03

ПХЛ. "Компаньон" в гостях дотиснув "Сокіл"

ПХЛ. "Компаньон" в гостях дотиснув "Сокіл"

8 березня Київський "Компаньон" в напруженому поєдинку здобув вольову перемогу над столичним "Соколом" з рахунком 3:2. Таким чином, рахунок у півфінальній серії плей-офф став 3:2 на користь "Сокола".

Гостям відступати було нікуди, оскільки "Сокіл" до цього вів в серії до чотирьох перемог з рахунком 3:1.

Фаворит чемпіонату першим відкрив рахунок. Вдало зіграла перша ланка "Сокола", в якому замість Андрія Николишина з'явився Вадим Шахрайчук. У другій двадцятихвилинці підопічні Олександра Сеуканда, які через травми недорахувалися шести провідних гравців, ціною неймовірних зусиль зуміли зрівняти рахунок. Автором шайби став лідер атак "Компаньона" Віктор Шарітон, який через пошкодження в третьому періоді вже не грав.

"Сокіл" вийшов вперед ще в другому періоді, коли ветеран Олександр Матвійчук замкнув передачу Сергія Черненка. У третьому періоді знекровлений "Компаньон" перейшов на гру в три ланки, при цьому центрфорвардом одного з них став захисник Олексій Лубнін. Ближче до кінця зустрічі гості стали грати активніше, і були винагороджені голом Віталія Гаврилюка за чотири з гаком хвилини до кінця третього періоду.

Героєм зустрічі став саме Гаврилюк, який за 136 секунд до сирени, скориставшись помилкою захисника "Сокола", переграв воротаря Костянтина Симчука в ближньому бою. У час, що залишився переможець регулярного чемпіонату зняв воротаря, проте так і не зміг зрівняти рахунок. Таким чином, рахунок в серії став 3:2 на користь "Сокола". У суботу, 10 березня, в Києві на ковзанці АТЕК відбудеться шоста зустріч півфінальної серії.

Сокіл - Компаньон - 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Сокіл: Симчук. Климентьєв - Лясковський, Олецький - Рябенко, Тимченко - Бахріддінов. Яковенко - Шахрайчук - Касянчук, Смирнов - Черненко - Харченко, Матвійчук - Шаманський - Долгих, Литвиненко - Мельников - Кириченко.

Компаньйон: Зав'ялов. Абаєв - Кривомаз, Свиридов - Благой, Татаренко - Лубнін, Муханов - Тітовець. Гаврилюк - Шарітон - Борисенко, Дзюбенко - Заблудовський - Панченко, Самойленко - Росляков - Алексюк, Радецький.

Шайби: 1:0 Яковенко (Касянчук, Шахрайчук, 15:40), 1:1 Шарітон (Борисенко, Абаєв, 25:05), 2:1 Матвійчук (Смирнов, Черненко, 35:48), 2:2 Гаврилюк (Борисенко , Кривомаз, 55:37, більш.), 2:3 Гаврилюк (57:44).

Штраф: 6 - 6

Кидки: 30 (14 +12 +4) - 21 (4 +9 +8)

Рахунок у серії 3:2

Нагадаємо, 7 березня визначився перший фіналіст чемпіонату України з хокею. Чинний чемпіон донецький "Донбас", який виступає другим складом, обіграв київський "Беркут" з рахунком 9:3, і забезпечив собі комфортну перемогу в серії з рахунком 4:0.

Зараз ви читаєте новину «ПХЛ. "Компаньон" в гостях дотиснув "Сокіл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути