вівторок, 09 лютого 2010 09:48

Перед фіналом "Шахтар" посмакував шведським "Кальмаром"

Перед фіналом "Шахтар" посмакував шведським "Кальмаром"

Донецький "Шахтар", обігравши в матчі третього туру групового турніру шведський "Кальмар" (2:0), став першим фіналістом Copa del Sol.

Виходячи на матч з шведами підопічні Мірчі Луческу вже знали результат поєдинку "Копенгагена" і "Мольде", в якому данці святкували перемогу з рахунком 2:0. Це означало, що для виходу у фінал "Шахтар" влаштує перемога з будь-яким рахунком.

У тому, що гірникам цілком під силу добитися бажаного, не прикладаючи надзусиль, стало зрозуміло вже в дебюті: перевага "Шахтаря" рано чи пізно повинна була отримати підтвердження в рахунку.

Чекати довелося не довго. Через півгодини після стартового свистка Гладкий виграв боротьбу у захисника, ввійшов у штрафний майданчик, але отримав удар ззаду по ногах. Безперечний фол, і арбітр вказав на "точку". Шанс відбити удар Жадсона у голкіпера "Кальмара" був, але м"яч все ж таки перетнув лінію воріт.

Що як і раніше викликає побоювання в грі "Шахтаря", так це дії в обороні. Навряд чи якась команда може похвалитися безгрішністю своїх оборонних порядків, але помилки на рівному місці - це занадто навіть не дивлячись на неофіційний статус матчу. У поєдинку справи не пішли у пари центральних захисників Ракицький - Іщенко.

Шанси зрівняти рахунок у шведів були. Знову-таки не завдяки їх вдалій грі в атаці, а за рахунок помилок гірників в обороні. Але свої шанси "Кальмар" не реалізував, а за 10 хвилин до фінального свистка "привіз" гол в свої ворота. Відзначився голкіпер шведів Васто, який виклав м"яч на ногу Луісу Адріано, - 2:0.

Суперник "Шахтаря" у фіналі Copa del Sol визначиться у вівторок в поєдинку ЦСКА і данського "Оденсе". Москвичів в цьому матчі влаштує і нічийний результат.

"Шахтар" - "Кальмар" (Швеція) - 2:0 (1:0)

Голи: Жадсон, 30-пен, Луіс Адріано, 79.

"Шахтар": П"ятов, Шевчук (Кобін, 62), Іщенко, Ракицький, Хюбшман (Кучер, 84), Фернандіньо (Кравченко, 59), Жадсон (Фомін, 75), Коста, Вілліан, Срна (Левандовскі, 84), Гладкий (Луіс Адріано, 46).

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Перед фіналом "Шахтар" посмакував шведським "Кальмаром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути