середа, 07 червня 2017 02:44

Павелко розповів, чому "Верес" включили до УПЛ замість "Десни"

Павелко розповів, чому "Верес" включили до УПЛ замість "Десни"
Павелко: "Ми готові надати допомогу будь-якому амбітному проекту". Фото: footboom.com

Президент ФФУ Андрій Павелко в рамках заходу, присвяченого дню журналіста, прокоментував ситуацію навколо включення в УПЛ рівненського "Вереса" замість чернігівської "Десни".

"Для мене дуже симпатичні все команди Першої ліги, і в другій є дуже хороші клуби. Але для відповідності статусу команди Прем'єр-ліги мають бути дотримані необхідні умови, за якими можна робити висновок про певну перспективу. Зокрема - наявність футбольних шкіл, академій. І з цим є проблеми, і зі стадіонами. Але ми всім клубам даємо шанс і час для виправлення ситуації: об'єднання декількох шкіл, договори зі стадіонами по сусідству і т.д. Ми готові надати допомогу будь-якому амбітному проекту. При цьому, щоб він повністю відповідав вимогам ФІФА та УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому "Десну" утримує на "чорні" гроші підозрюваний у вбивстві? Куди дивилася Федерація?" - Несенюк

Спочатку і "Вересу" й "Десні" було відмовлено в отриманні атестації. Згідно регламента є 10 днів, але ми місцевим федераціям дали 12, щоб виправити ситуацію в клубах. Навіть розглядалося питання включення до УПЛ харківського "Геліоса". Але "Верес" підтвердив документально серйозність своїх намірів, можливість, незважаючи на проблеми зі стадіоном, приймати клуби, створювати для них необхідні умови. З боку "Десни" жодних подібних дій не було. При тому, що в 2010 році клуб вже мав проблеми з ліцензуванням, в результаті чого з першої ліги він перейшов у другу.

Від форс-мажору ніхто не застрахований, ми бачимо, що робиться з великими, ще вчора стабільними клубами. Нам же важливо зараз не реагувати на різного роду чутки, а жити сьогоднішнім днем. Якщо завтра щось піде не за планом, зберемося і прагматично будемо вирішувати, що робити", - сказав Павелко.

В українському футболі виник скандал, пов'язаний з учасниками Прем'єр-ліги майбутнього сезону. Замість "Десни", яка здобула право підвищитися в класі, в елітний дивізіон було прийнято "Верес". У "Десни" офіційно виникли проблеми з проходженням атестації, і команда не змогла чітко позначити шляхи виправлення недоліків.

Зараз ви читаєте новину «Павелко розповів, чому "Верес" включили до УПЛ замість "Десни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути