середа, 18 липня 2007 15:21

Палкін: Матузалем вийшов навіть з-під контролю дружини

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін дав інтерв"ю кореспонденту газети "БЛІК". Він дещо спробував прояснити ситуацію з Матузалемом, який без дозволу залишив команду.

- "Шахтар" не змінив свою позицію по відношенню до Матузалема. Схоже, він вийшов з-під контролю не лише своїх агентів, а й дружини! Ми змінили тактику, тому що зрозуміли: через агентів ми нічого не доб"ємося. Тепер залишається безпосередньо спілкуватися з дружиною Матузалема, оскільки він давно виключив всі мобільні телефони.

І що говорить дружина?

– Вона чудово розуміє, що відбувається. Але якщо їй вірити, то Матузалем зараз знаходиться з батьками. Між собою вони з якихось причин не спілкуються. Можливо, є проблеми сімейного характеру. Можливо, у Матузалема зараз неважливий психологічний стан, і він хоче відійти від тиску. Не знаю. Було б простіше, напевно, з"їздити до Матузалема до Бразилії і на місці спробувати поговорити, але я боюся, що моя поїздка може виявитися даремною. Він напевно відмовиться зустрічатися.

Після всього цього Матузалем як і раніше потрібний "Шахтарю"?

– Тільки від самого гравця сьогодні залежить – буде він грати в "Шахтарі" чи ні. Захоче грати – буде, не захоче – не примусимо.

Так, може, тоді краще продати, адже явно не захоче?

– Все треба робити цивілізовано. Хай приїжджає, тренується, грає, і трансферна ціна на нього почне рости. Матузалем це повинен розуміти! Тоді ми домовляємося про його продаж і продаємо. Але не може бути так: я не хочу грати, ось вам п"ять мільйонів, продавайте, не хочте – я поїхав додому. Це натуральне здирство, тиск на клуб.

"Шахтар" збирався подавати до суду.

– Зараз цією справою займатиметься УЄФА, і всі чудово розуміють, які наслідки можуть бути. УЄФА може визначити вартість гравця, причому ніхто, окрім них, не знає формулу визначення цієї ціни. Тому навіть найдорожчі юристи в цьому випадку ні до чого – ні з нашої сторони, ні з боку гравця.

"Сарагоса" нібито знову хоче Матузалема, не чули?

– Це чутки. З даного питання офіційної позиції від іспанського клубу немає.

А бажання "Шахтаря" купити захисника "Палермо" Рінаудо і голкіпера "Ліворно" Амеліа теж чутки?

– Бачте, я не можу коментувати те, чого немає. З іншого боку, як тільки скажеш в пресі про інтерес "Шахтаря" до того або іншого гравця, так відразу ціна на нього злітає до небес.

А про упущені трансфери можна говорити? Наприклад, про Рікардо Олівейру, який таки вибрав все ту ж "Сарагосу".

– (Після паузи). Ні, це були чутки.

Зараз ви читаєте новину «Палкін: Матузалем вийшов навіть з-під контролю дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути