субота, 19 травня 2018 18:53

Визначився головний невдаха чемпіонату України

Визначився головний невдаха чемпіонату України
"Сталь" зазнала поразки у Львові і залишила УПЛ. Фото: ФК "Карпати"

Інтригуючими вийшли матчі заключного, 32-го туру чемпіонату України з футболу в нижній частини турнірної таблиці.

Одразу в двох матчах: "Карпати" - "Сталь" і "Чорноморець" - "Зірка" вирішувалося питання, хто залишиться у вищому дивізіоні, а хто понизиться в класі чи змушений буде грати перехідні матчі.

Перед останнім ігровим днем "Карпати" мали 34 очки, "Зірка" - 31, "Сталь" і "Чорноморець" - по 26.

У Львові господарі діяли активніше і ще до перерви втілили свою перевагу у гол Ореста Лебеденка, якому асистував аргентинець Франціско Ді Франко. Головна зірка львів'ян Хорхе Карраскаль, який був визнаний найкращим футболістом УПЛ минулого місяця, пропускав гру через перебір жовтих карток.

Гол Лебеденка виявився не єдиним у матчі. У другому таймі Мар'ян Швед відібрав м'яч у суперника в центрі поля і чудово відпасував на хід Сергію М'якушку, який пробив точно в дальній кут і збільшив перевагу своєю команди. Підсумковий результат - 3:0 встановив Швед, результативний пас на якого віддав М'якушко.

В Одесі "моряки" з усіх сил намагалися засмутити суперника і їхні зусилля втілилися в гол після перерви. Захисник і голкіпер "Зірки" не розібралися в епізоді і їхньою розгубленістю скористався Максим Третьяков, який проштовхнув м'яч у ворота. Поєдинок так і завершився мінімальною звитягою одеситів - 1:0.

Головним невдахою української першості стала команда з Кам'янського. Наступний сезон "Сталь" розпочне в нижчому дивізіоні. "Чорноморець" і "Зірка" зіграють перехідні матчі з другою і третьою командами першої ліги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гладкий випередив Шевченка у списку найкращих бомбардирів

Нападник "Чорноморця" Олександр Гладкий провів 300-й матч в чемпіонатах України. В УПЛ форвард виступав за "Металіст", "Дніпро", "Шахтар", "Динамо" і "Карпати".

Зараз ви читаєте новину «Визначився головний невдаха чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути