пʼятниця, 08 квітня 2011 16:39

Олімпіада-2022 зробить з Львівщини міжнародний гірськолижний курорт

Олімпіада-2022 зробить з Львівщини міжнародний гірськолижний курорт

Євро-2012 став потужним стимулом для Львівського регіону – інвестиційним, геополітичним, економічним та соціальним. Наступним таким поштовхом буде підготовка до зимової Олімпіади 2022 року, проект "Олімпійська надія-2022", який оголосив президент України.

Про це в коментарі Інформаційному центру "Україна-2012" заявив голова Львівської обласної держадміністрації Михайло Цимбалюк.

За його словами, до 2022 року регіон сподівається залучити на порядок більше приватних інвестицій.

"Це не тільки будівництво готелів, а й спортивних містечок, місцевих закладів. Для поселення гостей "білої" Олімпіади має бути споруджено два олімпійські селища – одне у Львові, друге в Тисовці або Славському.

Селища будуть будуватись за кошти інвесторів, а в майбутньому використовуватись для підтримки гірськолижних курортів. Сьогодні до адміністрації звертається чимало бізнесменів, готових вкладати кошти в ці проекти", – зазначив губернатор.

Цимбалюк підкреслив, що Олімпіада зробить з Львівщини міжнародний гірськолижний курорт. Після 2022-го у нас залишаться курорти, кращі за Буковель.

"Мова йде про олімпійські бази міжнародного рівня, які буде утримувати держава. Внаслідок конкуренції, переконаний, послуги на відпочинок в Карпатах стануть якіснішим та дешевшим. Сьогодні конкуренції нема, тож ціни на наших курортах подекуди вищі, ніж в Австрії", – пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2022 зробить з Львівщини міжнародний гірськолижний курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути