неділя, 07 серпня 2011 11:30

Одну з вулиць Львова можуть назвати іменем футбольного арбітра

Одну з вулиць Львова можуть назвати іменем футбольного арбітра

Львівська міськрада пропонує назвати одну з нових вулиць, що вестиме до стадіону Євро-2012, назвати іменем Карла Мікльоша. Про це повідомила прес-служба ради.

Це зумовлено бажанням вшанувати відомого футболіста, суддю та футбольного діяча. Адже з його іменем пов'язані одні з найбільших здобутків футбольного Львова – у 1969 році команда "Карпати" виграла Кубок СРСР з футболу, а у 1970 році – вийшла до вищої ліги чемпіонату СРСР. В цей час Карл Мікльош був керівником клубу "Карпати". Остаточне рішення має бути прийняте на сесії Львівської міської ради.

Карл Мікльош ( 21 червня 1915 – 31 травня 2003) - відомий український футболіст, суддя, футбольний функціонер. Грав на позиції центрального нападника.

Професійну футбольну кар'єру розпочав у Спортивному товаристві "Україна" у 1932 році. Після захоплення Львова німецькими військами, у1942 році разом з командою виграв Чемпіонат Галичини. До 1947 року виступав за львівські команди "Динамо", "Спартак" і "Локомотив". Після цього завершив кар'єру футболіста.

Згодом був суддею республіканської категорії, з 1955 до 1959, 1960-1968 — голова Федерації футболу Львівської області.

У 1968-1972 роках — керівник клубу "Карпати" (Львів). Саме з цим періодом пов'язані найбільші здобутки команди в радянський період. У 1969 році команда виграла Кубок СРСР з футболу, а у 1970 – вийшла до вищої ліги чемпіонату СРСР. У 1990 році став президентом відновлених ФК "Карпати". Пробув на посаді 2 роки.

Ініціював перейменування стадіону "Дружба" на "Україна". В 1996 році був удостоєний звання "Почесний громадянин Львова".

Зараз ви читаєте новину «Одну з вулиць Львова можуть назвати іменем футбольного арбітра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути